Art sense mags

Páginas: 2 (422 palabras) Publicado: 12 de abril de 2010
EL text
El text que hi ha a continuació explica el punt de vista de Vicente Verdú sobra el que són els artistes actualment, i la funció que tenen en la societat actual. Per fer-ho fa un petitrecorregut sobre el que ha sigut la seva influència dins de la societat.
UN ART SENS MAGS
VICENTE VERDÚ
L’art ha lluitat, des de les avantguardes fins ara, contra la idea d’intentar fer-lo diví. Al segleXVIII alguns autors volien desmuntar la idea d’art com a creació divina. Però els artistes i el seu at van continuar estant mitificats durant mig segle més.
Paral·lelament a la pèrdua de fets religiososen l’art i l’antiga creació divina, atribuïda a l’artista. Ha fet que aquest es vegi més com un productor i no tant com un creador. Tot i que són els galeristes els que parlen de les obres com ainteressants i no pas del seu missatge.
Segons Gombrich, l’art és allò que diuen que és els artistes. Els marxants, galeristes, crítics, etc., són els encarregats del marketing, el sistema d’intercanvi.El primer pas per poder desmuntar la idea de diví va passar fa uns anys. Amb la fotografia i el cinema. La primera ve eliminar el terme obra única. Més tard es va fer un altre pas, amb el Net-Art.Desmuntant així que la obra només pot estar en un lloc i en un moment.
Actualment diversos grups com Mongrel, Critical Art Ensemble, IOD o La Société Anonyme investiguen i desenvolupen experimentalmentles relacions entre les noves pràctiques artístiques i el pensament crític. Es comporten com a productors de bellesa o arquitectes generadors d’espais de felicitat, aventura, etc.
L’art ha guanyatmajor atenció, ja que està oferint sensacions. L’artista ha anant abandonant la idea d’ensenyar coneixements per la idea de crear. L’artista dirigeix la seva obra cap a les sensacions i no pas cap al’intel·lectual. Per aquest motiu a poc a poc ja no seran coses excepcionals, ja que l’art serà un treball. Aquest no s’exposarà, sinó que es difondrà.
La pèrdua de màgia, originalitat i absència de diví...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Senso
  • senso
  • sensos
  • Senso
  • Mags
  • Sense Fronteres
  • Senso-percepcion
  • Bran sense

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS