Article sincrotró

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2011
Article: Sortida al sincrotró d’ALBA

El dimecres 2 de novembre els alumnes de batxillerat B, el grup de científics i tecnològics, vam anar a visitar al sincrotró d’ALBA. Aquest és el primerlaboratori de llum de sincrotró que es construeix al sud-oest d'Europa, la major infrastructura científica construïda mai a Espanya.
Vam sortir aproximadament a les 10:15 hores de l’institut i, un autobúsens va portar a Cerdanyola del Vallès, al costat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Allà ens van venir rebre un seguit de científics que treballaven a ALBA, ens van donar uns identificadorspersonals i vam entrar-hi. Ens van conduir fins a una sala amb un projector, i ens van ensenyar un vídeo introductori sobre el funcionament del sincrotró. Seguidament, ens van separar per grups i ens vanassignar un guia que ens expliqués el funcionament del laboratori. Per començar, ens van fer un recorregut explicant-nos com era el mecanisme d’aquest, on l’idea principal que cal destacar és queserveix per accelerar electrons. Després vam anar a la planta baixa i vam entrar al túnel anomenat LINAC, que gràcies a que no estava en funcionament, vam poder entrar. Si no hagués estat així, hauriasigut impossible l’entrada, per l’alta radiació que emet l’accelerador. Aquest és un accelerador lineal, per el qual els electrons van circulant a alta velocitat, utilitzant raigs X de gran capacitat depenetració. Al sortir ens van seguir parlant de les diferents línies d’investigació i de la importància de l’ALBA. Per acabar la visita, un altre treballador ens va parlar una mica sobre lesaplicacions que aborden les àrees de ciència dels materials, la física, la química i la biologia, que té l’accelerador de partícules. Un exemple d’aquestes l’estudi de les estructures biològiques i lesproteïnes, entre d’altres.
En definitiva, el que vam veure era un simulacre de l’àtom de Rutherford del qual ja teníem coneixement. Ens vam fer una foto de grup davant de la porta i, l’autobús ens va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Article
  • Article
  • Article
  • Article
  • ARTICLE
  • Article
  • article
  • Articles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS