Atenció a La Diversitat

Páginas: 13 (3064 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2011
PART 1: L’ ATENCIÓ A LA DIVERSITAT EN L’ ENSENYAMENT

1. Identificar en els articles alguns dels factors que promouen la problemàtica de convivència en els Centres Escolars. Expliciteu 3 d’ aquests factors.

Al llarg dels darrers anys, en el món de l¡educació i en la societat en general hem experimentat una sèrie de canvis importants que ens han fet plantejar molts dubtes i a la vegada enshan estat i ens estan obligant a replantejar-nos molts aspectes referents a l’educació, en tots els nivells.

Si parlem de l’escola, un dels canvis que és més rellevant és la gran diversitat d’alumnat que trobem dins les aules, tant per les diferents cultures dels alumnes nouvinguts, com per l’alumnat que presenta característiques personals i psicològiques diferents de la resta, alumnes ambnecessitats educatives especials (NEE) ...

Aquesta diversitat s’ha d’atendre de forma conjunta entre tots els membres de cada escola i s’han d’establir uns criteris d’actuació, per tal de garantir una bona convivència en els centres escolars, i crear un clima de treball i convivència on hi càpiga tota aquesta diversitat. Però per a fer això, també cal identificar i conèixer quins són els factors quepromouen i provoquen aquestes problemàtiques.

Els autors Violeta Núñez, Meirien i Cardús, amb les seves aportacions, ens fan un resum dels factors que ells creuen més han influenciat en aquestes problemàtiques a nivell convivencial a les nostres escoles i que tant estan afectant a la nostra educació, i a la dels nostres infants i joves.

La idea fonamental en l que tots tres coincideixen ésel fet que estem vivint des de fa uns anys una crisi social i en l’educació, que ens està fent perdre els punts de referència prioritaris i mes importants per a dur a terme una bona educació, per a la vida i a l’escola.

Un dels primers factors a tenir en compte i un dels nivells on més importància té l’educació, a part de l’escola, és a casa, amb la família, i com a principals instructors ieducadors, els pares. En els últims anys, els nous canvis socials han provocat una sèrie de canvis en l’educació dels infants a casa, amb una sèrie de conseqüències que no estan resultant positives en l’educació i evolució d’aquests infants i joves. El fet que, avui en dia dóna la sensació que els pares no saben com educar els seus fills (Meirien), no saben com controlar l’ús per part dels fills deles noves tecnologies, fins on han de marcar uns límits en les actuacions dels fills, quan han d’aplicar la seva autoritat i com fer-ho... i finalment, tot això està portant a deixar fer als fills/es el que ells volen, quan ells volen i com ells volen. Després, aquest fet es trasllada a les escoles, on els mestres cada cop més estem perdent l’autoritat davant l’alumnat i davant els pares, i queaixò fa molt difícil establir unes normes de comportament dins els centres, perquè els alumnes no les compleixen, i si no ho fan, els pares també els recolzen.

Un segon factor faria referència a la nova societat consumista i publicitària (Mairien) a la qual estem sotmesos, i que en el cas de l’educació, molts cops no se sap com controlar-ho.
La publicitat té un gran poder en la nostra societat, iles ganes dels nostres infants i joves per tenir, i tenir i tenir, la cònsola nova, les sabates de l’anunci, el telèfon mòbil del company... i ho volen, ara, en aquest mateix moment. I el fet de dir-los “no”, des de casa, cada cop és més difícil. Si els fills volen el telèfon ara, el tindran ara, sense tenir en compte la seva edat, ni les seves necessitats. I després, tot això fa que els nostresinfants i joves es tornin capritxosos, i com vulgarment es diria: “malcriats”. Si aquest fet el traslladem a l’escola, els alumnes es creuen amb el dret de decidir quan volen fer una cosa, i si volen la fan i sinó, doncs no, perquè ells ara, no volen fer-la, o a l’inrevés.
Es converteixen en persones egocèntriques (egocentrisme inicial, Mairien) i sense alteritat ni capacitat de posar-se en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atenci
  • Atenció
  • atencio
  • Diversitat linguistica
  • Diversitat Sociocultural
  • apunts diversitat
  • Diversitat
  • Atenció Primaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS