BALNEARIO ARCHENA

Páginas: 15 (3618 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2013
 1.- Quin tipus d’estratègia de segmentació ha seguit fins ara el Balneari Archena?

Marketing mix indiferenciat: Estratègia de mercat en la que una empresa decideix passar per alt les diferencies entre els diversos segments i dirigir-se a la totalitat del mercat amb una única oferta, és a dir, un sol producte i una sola estratègia de marketing per tot un mercat. Hi ha un estalvi de costostraduït en menors preus. (Les 4P’s son comunes a tots els segments).
Els principals inconvenients d’aquesta estratègia són la competència i estar lluny del desig del consumidor.

Pel que fa el màrqueting mix indiferenciat no creiem adeqüi a les característiques del balneari Archena, donat que te en compte les diferenciacions en el clients dividint-los en dos segments, per aquesta raó japodríem descartar aquesta estratègia.


Marketing mix concentrat: Estratègia de mercat en la que una empresa persegueix una gran quota de mercat en un o varis segments, és a dir, ofereix diferents productes per a un únic segment. Les raons d’aquesta estratègia són tenir avantatge competitiu, tenir limitacions pressupostàries i es dirigeix en un segment especialment atractiu. Les principalsavantatges són una bona reputació per a l’empresa i unes economies d’escala en termes operatius. En canvi, els inconvenients són que el teu segment pot entrar en crisi, i que hi ha possibilitat d’atraure a la competència si et posiciones en un segment molt rentable.

Pel que fa doncs, aquests estratègia de màrqueting, podríem considerar-la vàlida donat que si que es centra majoritàriament en el sectordels adults, però hauríem de descartar-la pel fet de que ja s’ha introduït en un nou segment com és els dels joves o madurs.

Especialització del producte: L’empresa desenvolupa un producte que es ven a varis segments. La promoció i la distribució s’ajustaran al segment. Com a conseqüència, la reputació serà alta, i hi haurà risc en front a nous substitutius.
Aquesta estratègia ja la descartemd’entrada, perquè el balneari ofereix diferents productes i serveis per a cada segment de mercat, com per exemple, laso teràpia, quiromassatges, massatges terapèutics.

Especialització de mercat: L’empresa es centra en cobrir diverses necessitats d’un grup concret de clients. El principal risc és que pot haver hi una pèrdua del poder adquisitiu del teu client.
Aquesta estratègia també ladescartaríem d’entrada ja que com hem dit abans, no només es centren en un sol segment de mercat.

Marketing mix diferenciat: Estratègia de mercat en la que una empresa decideix dirigir-se a diversos segments del mercat i elaborar ofertes independents per a cadascun d’ells, és a dir, cobrir amb productes específics les necessitats de diferents segments del mercat, però no arriben a cobrir latotalitat del mercat. Hi ha un increment de vendes, i per tant un increment de costos. (Les 4P’s varies per a cada segment que s’abasteix.

Així doncs, podem afirmar que en base el text, que l’estratègia de segmentació que segueix el balneari Archena és la de màrqueting mix diferenciat, ja que com molt be diu la definició d’aquesta estratègia és que l’empresa té més d’un segment de mercat, enaquest cas, els adults i els joves. A més l’empresa destina diferents productes i serveis per cada un dels seus segments, és a dir, pel que fa els adults, enfoca més el seu servei cap a tractaments de salut, terapèutics,... en definitiva per un públic que busca uns dies de relax i salut. Per altra banda, el públic més jove, busca en la seva estada diversió, a conseqüència d’aquesta necessitat elbalneari ha creat el Espai Termal Actiu, i també ha implantat una nova línea de massatges i estètica. De tota manera però Archena no arriba a cobrir tota la totalitat del mercat. Ha incrementat les vendes gràcies als nous espais i tractaments oberts al nou segment, els joves.

























2. Analitza l’ atractiu dels diferents segments de mercat.
Per començar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Balneario de archena
  • El balneario de archena
  • Balneario de archena
  • balneario archena
  • Balneario de archena
  • Caso balneario de archena
  • Caso balneario archena
  • Posicionamiento Del Balneario De Archena

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS