Balneario de archena

Páginas: 17 (4021 palabras) Publicado: 6 de junio de 2011
BALENARIO DE ARCHENA
SEMINARI 2



Tania Roig
Caterina Samper
Ana Castro
Clara Álvarez
Paula Rodriguez
0. RESUM: POSICIONAMIENTO DEL BALNEARIO ARCHENA

CATHY
1. Anàlisi intern
1.1 El Balneari d’Archena: antecedents i situació actual

El balneari de Archena(BA) es un complex turístic de salut que inclou hotels, piscines, banys termals, tractaments mèdics i serveis de fisioteràpiai estètica.
Una de les seves principals avantatges es el us de l’aigua mineral com a medicina per recuperar el benestar corporal: temperatura i propietats per relaxar el cos, augmentar el sistema de defensa i la reparació de la pell envellida.

Els primers en beneficiar-se d’aquestes aigües eren els poblats Ibèrics situats en Archena cap al segle V a.C. Era un passatge clau per les rutescomercials cap a l’interior de la península. Aquestes investigacions arriben a la conclusió que hi havia una gran presencia d’avantpassats grecs i romans que avui suposa la característica de zona “museizable” de Murcia. Les aigües de Archena sempre han tingut un gran prestigi per les seves propietats medicinals .

Ha passat per varies mans (com al 1850 va ser propietat de la Ordre de San Joan deJerusalem, o al 1950 comprat per D. Nicasio Pérez) per acabar per ser gestionat per la empresa Balneario de Archena , S.A convertint-se en un referent nacional en el mercat de salut termal. Cal destacar que pertany a la organització Royal Spas of Europe.

La majoria de clients de BA volen tractar les seves dolences (sempre amb prescripció mèdica per casos com reumatismes, artrosis, artritis,o dolorscervicals i dermatològics) però BA els ofereix a més, servei d’hotel o serveis addicionals com el descans, la bellesa,... El complex compta amb menjadors, restaurants per donar un servei complet a l’estància, sobretot als clients esporàdics.

Recentment, s’ha implantat una secció estètica amb sales individuals per a tractaments com: thalatherm, talaform, tractaments facials,...i també a obertun Espai Termal Actiu (des de 2006) per combinar oci i descans.

ANA
1.2. El client del Balneari d’Archena
El client del Balneari d’Archena es caracteritza, principalment, per ser d’edat avançada, amb alt poder adquisitiu, d’origen nacional, que assisteixen per motius de salut i amb un alt grau de lleialtat i satisfacció motivat per la qualitat dels serveis del balneari.
D’altra banda, elsclients més joves donen més importància a la visita per descansar o relaxar-se i, presenten un menor nivell de satisfacció i de fidelitat.

El nivell de satisfacció depèn dels programes que utilitzen el clients per accedir al balneari. En aquesta cas, l’alt nivell de satisfacció correspon als clients que accedeixen al B.A. a través dels programes del IMSERSO, la ONCE o algun altre procedimentdiferent a de la l’agència o contractació directa.
2.1. Evolució de l’entorn social i cultural
Degut a que els individus cada vegada tenen més temps per l’oci, i aquest s’utilitza per viure’l de manera positiva amb la finalitat de recuperar l’equilibri interior, millorar les relacions amb els altres, mantenir el cos en forma i en el seu pes adequat i, mantenir una major integracióintercultural, el balneari d’ Archena es planteja la possibilitat d’explotar la seva historia i tradició, per tal d’oferir serveis que satisfacin l’exaltació del trinomi joventut – salut – bellesa i, així millorar la satisfacció dels seus clients.
TANIA
2.3 ELS INTERMEDIARIS
Existeixen difents formes o Canals a través dels quals els clients poden accedir a contractar els serveis del B.A. Hi ha 2 canalsque tenen gran importànciaen la provisió de clients: les agències de viatje i l’IMSERSO. L’IMSERSO ha representat casi el 30% del total de clients atesos i les agències de viatge suposa el 24% dels clients.
Mereix gran atenció el mitjà INTERNET com canal de comercialització directa.

2.4. MERCAT I SEGMENTS
Per l’anàlisi de la demanda podem contemplar només 1) els serveis procedents de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Balneario de archena
  • El balneario de archena
  • Balneario de archena
  • balneario archena
  • Balneario de archena
  • Caso balneario de archena
  • Caso balneario archena
  • Posicionamiento Del Balneario De Archena

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS