Bauhaus

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
Noticia 1
Espanya és el vuitè exportador de municions per a armes lleugeres del món, i el principal exportador mundial d'aquest material a l'Àfrica Subsahariana, afirma Oxfam Internacional(Intermón Oxfam a Espanya) en un nou informe.
El document que analitza la producció i el tràfic legal i il · legal de municions-denuncia que cada dia es fabriquen al món uns 38 milions d'armes lleugeres(14.000 milions a l'any) però no se sap on van a parar el 83% d'elles .
El valor mitjà anual de les exportacions espanyoles de municions és de 8,7 milions d'euros, el que situa al nostre país per davantde potències com el Regne Unit, encara que molt per sota del principal exportador mundial, EUA, que ven cada any fora de les seves fronteres per valor de 110 milions d'euros. Només una empresa delsEUA, la Lake City Army Ammunition Plant, va fabricar l'any passat 1.300 milions de peces de munició. EL PAÍS 19/3/2010
Refleixinar i decidir
Identificar els implicats: España i Àfrica
Veureinteressos: Per a España fer diners venent les armes i per Àfrica tindre armes per poder defensar el país.
Pros i contres: Vendre les armes pot provocar guerres però per altra banda pot defensar a lespersones.

Noticia 2
L'Exèrcit indi, dos terços del qual està ja equipat amb armament soviètic, incrementarà la compra d'armes de l'URSS, per valor de 1.625 milions de dòlars, a pagar en dissetanys, després de la signatura de l'acord, la setmana passada a Moscou, per una delegació del Ministeri de Defensa indi. Una font pròxima a aquest ministeri va comentar a Nova Delhi que «les necessitatsde l'Exèrcit indi van ser considerades favorablement per la Unió Soviètica, donada l'actual situació al sud-est asiàtic».
Una altra font governamental índia va assegurar que és «el contracte d'armesmés important signat mai per Índia amb un altre país i és a més el més avantatjós». En aquesta ocasió, el crèdit per a la compra tindrà una durada de disset anys a un baix interès. Els contractes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS