Bellesa i art

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (348 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 10 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Greta Irtmonaite 1batx.A
TREBALL DE FILO SOBRE BELLESA I L'ART

La bellesa existeix per si mateixa, que és una manifestació de l’absolut, del perfecte, de la voluntat, etc. Per l’altre bandaés un plaer especial que sentim de vegades, és una impressió que sentim de gust personal. Així que només existeix dues definicions de la bellesa. La primera objectiva, mística, confonent lanoció de la bellesa amb la de la perfecció i l’altra és tot el contrari de la primera, és subjectiva, senzilla i entenedora.
Des del punt de vista subjectiu, la bellesa és tot el que ens produeix unplaer alguna cosa, però mirant objectivament, anomenem bellesa la perfecció que ens dona plaer. Per tant, la definició objectiva és una nova forma de la definició subjectiva.
La bellesa, o elque ens agrada, no pot servir de base per a una definició de l'art, ni els molts objectes que ens produeixen plaer han de considerar com a model del que ha de ser l'art. Cerca l'objecte i la fi del'art en el plaer que ens produeixen, és imaginar, com els salvatges, que l'objecte i la fi de l'alimentació són al plaer que ens causen.
El plaer als dos casos només és un compliment. Elsllibres sobre l’estètica diuen que la fi de l'art és la bellesa, que aquesta es coneix pel plaer que proporciona, i que el plaer, al seu torn, és una cosa important pel sol fet de ser un plaer. Per tantno hi ha cap definició de l’art, només hi ha justificacions de l’existència de l’art.
Text 1: “La bellesa és indefinible”
Text 2: “La bellesa en sí, la bellesa absoluta”Text 3: “La bellesaentén cadascú de manera diferent”
Text 4: “La estupidesa i mudesa de la naturalesa”
Text 5: “Els miracles de l'artifici”
Text 6: “Expressar les coses no és copiar-les tal com veiem”
Text 7:“No tots som artistes perquè no tenim una comunicació ràpida amb les coses”
Text 8: “L'art només és superficial i simbòlic”
Text 9: “Expressió és disposició dels elements que vol posar...
tracking img