Berlin antes del muro

Páginas: 2 (270 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2011
Berlín abans del mur:

En finalitzar la Segona Guerra Mundial Alemanya va ser dividida en dues parts per l'anomenat teló d'acer: els aliats (Estats Units,França i Gran Bretanya) i la Unió Soviètica. Per tal de trobar un règim pacífic i la llibertat per als alemanys.

Tot i que la RDA (República democràticaalemanya) era una de les nacions més productives del bloc comunista, el seu nivell de vida estava per sota del de la RFA (República federal alemanya).

Estantoberta la frontera a Berlín i a causa de la gran diferència econòmica entre els dos bàndols, va provocar que més de dos milions de persones de l'Alemanyaoriental, intentessin fugir a Alemanya occidental buscant millores econòmiques i una llibertat política. Aquesta situació generava tensions entre la RFA i la RDA,per aixó aquests últims van decidir prendre decisions dràstiques per aturar les fuites que estaven disminuint molt més l'economia de l'Alemanya comunista.Des de 1952 les frontereres de la RFA i la RDA van ser dividides per militars i tanques per controlar les fuites però no va ser suficient ja que la majoriad'aquestes es produïen des berlin on la frontera entre les dues repúbliques estava oberta, els que treballaven en berlin occidental compraven els aliments bàsics iels béns de luxe en el mercat negre on la taxa d'intercanvi per al marc d'Alemanya de l'est era de 1:4. A conseqüència d'això el 1961 va ser construït unatanca de filferro però poc després va ser substituït per un gran mur de 4 metres d'alçada i 166 quilòmetres de llarg, 45 dels quals tallaven la ciutat en dues
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Muro de berlin
  • El muro de berlín
  • Muro de Berlin
  • El muro de berlin
  • El Muro De Berlin
  • Muro De Berlin
  • El muro de Berlín
  • el muro de berlin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS