bilbao info

Páginas: 2 (300 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2015
Bilbao (Bilbo en basc) és la ciutat més gran del País Basc i la capital del territori foral de Biscaia.
La ciutat té 353.340 habitants (2008), anomenats bilbaïns, i és lapart integrant més activa econòmicament i industrialment de la Gran Bilbao o àrea metropolitana, on viu més de la mitat de la població del País Basc. Els 946.829 habitants delGran Bilbao (on, a part de la capital biscaïna, la ciutat principal és Barakaldo) s'estenen tot al llarg del riu Nerbion, a les ribes del qual hi tenen també la seu nombrosesempreses, mines de ferro i fàbriques, que durant la revolució industrial van portar una gran prosperitat a la regió. De fet, Bilbao és un dels tres grans centres industrials del'Estat espanyol (juntament amb Madrid i Barcelona), raó per la qual va rebre molta immigració que va fer créixer la ciutat i els municipis veïns. Aquests immigrants procedienprincipalment de les regions espanyoles veïnes i d'Andalusia.

Destacat centre industrial, compta amb un important port a les ribes del riu Nerbion, per on s'estenen la ciutat iels municipis de la seva àrea metropolitana, que arriben fins al golf de Biscaia. El municipi de Bilbao tenia l'any 2003 una població de 354.000 habitants, que el 2004 pujavenals 935.000 de l'àrea urbana i als 947.000 de la Gran Bilbao o àrea metropolitana (l'àrea urbana més les ciutats satèl·lits) segons estimació del 2003, cosa que la situa en elsisè lloc pel que fa a les àrees metropolitanes de l'estat. L'actual alcalde de la ciutat (2005) és Iñaki Azkuna, del Partit Nacionalista Basc.
Limita al nord amb els municipisd'Erandio, Sondika i Derio, a l'est amb Zamudio i Etxebarri, al sud amb Basauri i Arrigorriaga i a l'oest amb Barakaldo. Per la seva banda, es divideix en vuit districtes.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bilbao
  • BILBAO
  • BILBAO
  • BILBAO-NUEVA YORK- BILBAO
  • Francisco Bilbao
  • Info
  • Info
  • Info

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS