bogeria

Páginas: 6 (1440 palabras) Publicado: 24 de abril de 2013
daniel Serrallonga : és el protagonista, tota la novel·la gira entorn a ell i la seva bogeria
Narrador: no diu el seu nom, ni la seva edad... el que coneixem d'ell ho sabem gràcies a les poques dades que dona: era estudiant de pret i després va ser advocat del protagonista, es va casar amb una tal Matildeta i va tenir fills. la seva funció és bàsicament transmitir-nos el que diuen els altrespersonatges
Armengol: és l'amic del narrador i del protagonista. Tampoc sabem massa sobre ell ni la seva vida provada. També estudiava pret i la seva funció és transmitir-nos, a través del narrador, el seu punt de vista.
Giberga: Fill del metge d'en Daniel i del pare. És una mica “xafarder”, sembla que ho sap tot i esta convençut de que en Serrallonga està boig. És molt fred amb els seus comentarissobre això.
Secundaris
Don Ignasi Serrallonga: pare d'en Daniel Serrallonga és va suicidar i el metge diu que era per que estava boig, Giberga explica algunes coses sobre ell: abandona les seves obligacions per dedicar-se a la política, es casa per compromís i desconfia de que les seves filles siguin realment seves.
Adela i Carolina: són les germanes d'en Serrallonga. L'Adela es descita com un“diable amb faldilles” i, quan el narrador la coneix, li sembla molt atractiva i “sexy”. La Carolina és descrita com una “gepeguda” i diu que és pitjor que la gran (Adela). Ambes porten a judici al seu germà per el testament del seu pare.

Capítol 1
Vaig anar amb l'Armengol al Café de les Delícies i vam buscar entre la gent a en Daniel Serrallonga, que ja feia temps que el volia conèixer. Quanel vam trobar vam estar parlant de política, de com està Espanya... en Serrallonga estava molt ficat a la conversa per que li interesen molt aquests temes de politica. Estava tan ficat en la conversacion que no se'n va adonar de que estava cridant i tothom estava mirant cap a la nostra taula.
Arriba el comadant del Mossos i tothom s'aixeca i el deixen sòl per que dies enrrere va haver-hi untiroteig a la Rambla. Tothom es posa a cridar reclamant llibertat i dient-li assassí, el Mosso diu que qui sigui valent que vagi amb ell i en Serrallonga vol anar pero uns agents de la guàrdia civil li paren els peus i l'empresonen.
Cada tarda vaig amb l'Armengol a visitar-lo a la torre de la Ciutadella i ens passava missatges revolucionaris per que els publiquèssim però no ho fèiem, pero a ell liféiem creure que si i es va posar el pseudònim d'El Barricadero pero no crear més problemes d'els que ja tenia. Nosaltres rèiem d'ell, per que es creia que era un heroi.
Un dia en Serrallonga va sortir de la presó i va visitar a l'Armengol a casa seva. Li va demanar que li ensenyés les seves publicacions i aquest li posa l'exusa de que els té a casa d'un amic.
Capítol 2
Ens arriba la noticia deque en pare d'en Daniel Serralonga, Don Ignasi Serrallonga, a mort.
Creiem que aquesta mort es coseqüència de l'empressonament del seu fill i dels disgustos que aquest li donava.
Després parlem amb el metge Giberga i ens explica que Don Ignasi ja era boig i que per això s'havia suïcidat. Ens va explicar que tenia tres filles i que en vint anys només les havia vistes tres vegades per que creia queno eres filles d'ell. A més era de bona família i ho va deixar tot per una dona que creia que estimava.
Nosaltres no creiem res del que diu i pensem que el que hauria de fer-se una ullada al cap és ell per que s'inventa moltes coses.
Capítol 3
Estava de vacances amb el meu cosí quan vam pensar que estaria bé anar fins a Vilaniu a visitar a en Serrallonga, i si no el trobavem al meny coneixeriema les seves germanes. A casa seva semblava que no hi havia ningú i van pujar-hi (vestits de caçadors). Al despatx d'en Daniel vam trobar moltes fotos sobre el general Prim ( a ell sempre li havia agradar aquest personatge), quan de sobte va arribar una dona que es va pensar que erem lladre i va comnçar a cridar com una boja, només se'm va ocòrrer cridar els noms de les germanes per que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La bogeria
  • La bogería
  • La bogeria
  • La Bogeria
  • La bogeria
  • La bogeria
  • La bogeria
  • LA BOGERIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS