Botellon

Páginas: 3 (512 palabras) Publicado: 7 de enero de 2012
El botellón

Per què és un problema?

El botellón és una reunió de persones joves que es troben de nit, per consumir begudes alcohòliques de Baix cost al carrer.
L’abús de l’alcohol té efectesmolt nocius per a la salut, especialment en el cas de nens i adolescents. Per això per motius de salut, s’ha establert una edat mínima per beure legalment.

Dades sociològiques

Entre el 1994 i el2004 ha augmentat el percentatge d’adolescents entre 14 i 18 anys que s’emborratxen com a mínim un cop al mes.
La mitjana d’edat en què els joves inicien el consum d’alcohol està entre els 13,7anys.
Dels joves entre 15 i 19 anys, el 35% fa botellón habitualment els caps de setmana.

Dades sanitàries

L’abús d’alcohol disminueix la capacitat perceptiva, fa més probables els comportaments derisc ( conduir begut o tenir relacions sexuals sense protecció) i disminueix el control voluntari del comportament i dels impulsos.
A mitjà termini pot reduir la memòria, influeix negativament enels resultats escolars i empitjora el benestar i les relacions socials.
El Ministeri de Sanitat afirma que l’abús de l’alcohol està relacionat amb més de 60 malalties i trastorns.

Alcohol iaccidents de trànsit

S’estima que conduir sota els efectes de l’alcohol causa entre el 30 i el 50% dels accidents de trànsit amb víctimes mortals, i entre el 15 i el 35% dels accidents que produeixenlesions greus.

Alguns diaris com el país i el mundo han publicat algunes noticies sobre el botellón sobre si estan o no d’acord la llei del botellón que es pugui practicar als espais públics ja que sique es permet beure a els restaurants i els bars però en canvi al carrer.
Per alguns aquesta pràctica està prohibida en molts llocs. Per exemple, segons el diari de balears digital del 29 de Julioldel 2005, l’Ajuntament de palma va recordar que les multes per botellón es poguessin baratar per treballs comunitaris.
Pels que ho practiquen es una reivindicació d’abaratiment dels locals d’oci, o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Botellón
  • El Botellón
  • El botellon
  • botellón
  • BOTELLON
  • Botellón En España
  • El Botellon
  • botellon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS