cachorros de nadie

Páginas: 8 (1969 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
El llibre que m’he llegit es titula Cachorros de nadie, escrit per Enrique Martínez Reguera. El llibre es una descripció psicològica de la infància explotada, el llibre t’explica com són aquest nois i noies com actues i l’escriptor et diu el seu perquè actuen així. També apareixen diferents exemples de conductes d’aquests joves que ell coneix.
El llibre et parlà de com aquest nois i noies hanacabat tenien aquesta identitat, quina es la causa i perquè no canvien. Aquests joves no son acceptats socialment, i la gent els veu com a delinqüents juvenils. I els propis joves es senten delinqüents juvenils ja que des de ven petits els han estat dient que eren uns delinqüents, unes males persones, que no servien de res,.... i si a una persona des de ven petites li dius aquestes coses arriba unmoment que s’ho acaba creient, i realment es creu que es un delinqüent i ho afirma.
Un altre factor que fa que la societat els vegi com a delinqüents i ells mateixos també és, que no es veuen integrats a la societat a causa de com estan vistos i això fa que es valori negativament com a persona.
Són joves que són el que són, és a causa de tot el que han viscuts des de petits, pares que s’hanmarxat de la llar, mares que no es preocupen dels seus fills, pares drogoaddictes, amb problemes mentals,.... Tot això fa que aquest infant es crií en una situació no molt adequada, i fa que molts d’ells siguin criats per els seus germans grans o tot sols. I això es un dels factors que fa que el jove acabi sent un delinqüent. Però són nens que amb una primerenca edat han viscut pitjors situacionsque molts adults, ja que han vist morts, pares maltractant a mares, pares alcohòlics,... Situacions que no hauria de viure un nen petit, però que ells per desgracia les viuen. I aquestes situacions son les que els fan ser com son.
Aquest joves si ens fixem pel carrer són joves, o com ho explica el llibre, agressius i la gent els hi té por, però realment crec que tot això es una façana,necessiten amor, i més que la resta de joves ja que ells no han rebut estimació des de ven petits.
Com diu el llibre, “Organizar el mundo exterior de un niño es la contribución bàsica para organizar su mundo íntimi” (Pag44) El que jo entenc amb aquesta frase, és que si el nen el seu món exterior, o sigui el seu voltant, família, escola, amics,.. rutlla, funciona amb normalitat, sense violència,problemes,... el seu món interior, la creació de la seva identitat estarà millor organitzada i potser no acaba sent un delinqüent juvenil.
Si aquest joves acaben sent violents, acabant robant o coses així es perquè ho han vist a casa, i com la identitat una de las maneres de com es forma es amb la família, per això forma part de les seves identitats es el que han vist, i es el que acabant fent.
Elllibre diu que una de las coses que diuen sobre aquests joves es que són joves “inadaptats”(pag51)però realment aquests nois i noies es saben adaptar a les noves situacions molt millor que nosaltres, i es pel fet de que estan molt acostumats a canviar de situació des de ven petits i això a fet que es sàpiguen adaptar ràpidament( això es una altre factor que integra i forma la seva identitat)Estanacostumats a passar de clíniques, a presos, a cases d’acollida, a tornar a casa seva, a viure al carrer,...
Aquets nens i nenes no volen anar a l’escola, ja que no ho veuen necessari, veuen més necessari fer altres coses. No li troben necessitat perquè no veuen un beneficis a curt termini i ells el que volen es un benefici immediat, per això roben perquè es resultat es immediat i creuen que esmés necessari per viure.
Un altre característica de la seva identitat es que són nens que diuen mentires però això ho fan perquè es senten insegurs, i es una manera de demostra a la societats que són molt segurs de si mateixos i que no necessiten a ningú per tira endavant, només a ells mateixos. Dir mentides també es una manera de relacionar-se amb la resta de la societat i se integrats dins...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cachorros de nadie ejercicio
  • Cachorros de nadie
  • Cachorros de Nadie
  • Los cachorros
  • Los Cachorros
  • Los cachorros
  • Los cachorros
  • Los Cachorros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS