Calaveres atonites

Páginas: 22 (5460 palabras) Publicado: 19 de enero de 2011
CALAVERES ATÒNITES
PRÒLEG
Mallol Fontcada, un xicot barceloní de 22 anys, llicenciat en dret, arriba a l'antiga Mequinensa, per treballar com a secretari del jutjat de la població. El jutge del jutjat es Crònides. En aquest pròleg Mallol ens conta un poc experiències que va tindre en el viatge cap a Mequinensa
Primer un tren el porta de Barcelona a Lleida. Una vegada en Lleida va treure elbitllet cap a Mequinensa, però allí en l'estació no trobava el bus i el que passa es que el bus no portava un rètol on posava Mequinensa sinó Lleida -Fraga.
Una vegada el va trobar, va veure q estava ple de gent i va entrar com va poder, quan ja estaven fent ruta es van trobar amb la policia de trànsit i tots els passatgers es van tindre que ajupir per que no multaren la companyia del bus perl'excés de passatgers. A una dotzena de kilòmetres del seu destí, Mallol es va dormir i van tindre un accident, ja que van rebentar la roda del cotxe.
Un camió ple de miners es va parar a ajudar-los i van portar a l'advocat fins a Mequinensa. La tia Penèlope amb el dit li deia no es trobaven els jutjats.
Només arribar els senyor Crònides, li va donar a Mallol la màquina d'escriure per prendre nota delstestimonis. Allí va estar durant tres anys i tornava al poble per als soterraments de la tia Penèlope i el jutge que va morir d'un infart. Després de totes les morts, Mallol va quedar amb l'escriptor Jesús de Montcada per escriure un llibre sobre Crònides i la seva experiència a Mequinensa.
CAPÍTOL 1: AMB SEGELL D'URGÈNCIA
Una noia que es diu Berta, li escriu una carta al seu oncle Maties, quees el cardenal de Roma, per a dir-li en primer lloc que en la vila s'estava perdent la fe en la religió cristiana. En segon lloc li conta un accident que ha patit Jaume Pedrera i li ha provocat una ceguera. Mentre ella resava per el Jaume va escoltar el que creu que es la veu del Sagrat Cor que li va encarregar fer brillar la glòria divina en la vila que estava plena d'heretges.
Berta li va fervaries visites a Jaume per parlar en ell sobre la solució del seu problema, en una d'elles li va contar que podia recobrar la vista a traves del Sagrat Cor, però Jaume no s'ho creia. Berta li deia que era una víctima de una conspiració infernal, i que el dimoni volia impedir el miracle. Com que Jaume soles feia que burlar-se de ella, farta de tanta obstinació li va dir a Jaume que la causa de laseva ceguera es un càstig de deu degut a que ell un dia va entrar en el temple de deu (l'església) i va deixar l'altar a fosques i que per això ara deu el priva de la llum dels seus ulls per haver-lo ofès deixant-li el temple sumit en la tenebra. A Jaume li va sentar mal açò que li va dir i la va despatxar de la seva casa a colps, per això Berta va acabar en el jutjat contant-li el succés aCrónides, que també no es creia els fets, i farta de que ningú la creia li va escriure una carta a l'oncle Maties per contar-li tots els fets.
CAPÍTOL 2: CINC COBRIMENTS DE COR AL CASAL DELS MÓRA
Caietana es presenta al jutjat per a parlar amb Crònides, però aquest esta en un magatzem embarcant bidons de mel. Com que Crònides no estava, li deixa l'encàrrec al secretari.
Comença contant-li que aMequinensa fa temps es va fer un cementeri nou, perquè el que hi havia no era digne de una població com Mequinensa. El van construir al cim d'un turo, un cementeri modern.
Ara els habitants estaven esperant impacients vore qui seria el que estrena el cementeri. Al poble hi havia prou malalts, però 2 dels quals van empitjorar a ulls veients. Tota la població estaven esperant qui seria l'afortunat, feienapostes, el poble es va dividir en dos bàndols. Al final el metge va prescriure els mateixos medicaments als dos i ficar el seu final en mans del destí.
Al final el primer difunt que va estrenar el cementeri va ser el iaio de Caietana, el iaio Pòlit. Com va ser el primer, va ser un enterro a lo gran, van anar les autoritats, el van soterrar en un panteó, desenes de corones, la banda del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atonitos con esto
  • Calaveras
  • calaveras
  • Calaveras
  • Calavera
  • calaveras
  • calaveras
  • calavera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS