Catastrofe bp

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (500 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 6 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
• El passat 20 d'abril de 2010, va tenir lloc prop de les costes de Louisiana , la pitjor catàstrofe natural de la història dels Estats Units. La plataforma petrolífera Deepwater Horizon, propietatde la companyia British Petroleum (BP), va patir una explosió, per la qual, va acabar enfonsant-se 36 hores després en aigües del Golf de Mèxic, (Estats Units).
• En el moment de l'explosió estrobaven en la plataforma 126 persones, la majoria de les quals van poder ser rescatades i traslladades a terra, excepte 11 que romanen desaparegudes.
L'incident va ocasionar una fugidaincontrolada i contínua de cru al mar, que va generar un abocament contaminant de conseqüències catastròfiques.
• El 16 de juliol, gairebé tres mesos després de declarar-se l'incident, BP va anunciar que lafugida havia estat completament segellada. Encara que el govern del Estats Units, no va certificar el fi del vessament fins el dia 19 de Setembre, data en la que va ser reparat definitivament desprésd’una operació exhaustiva de cimentació, que va ser possible gràcies a la perforació de pous de derivació.
• Els estudis indiquen que la plataforma que va iniciar el vessi de petroli en el Golf de Mèxictenia antecedents en tasques de manteniment endarrerides i poques mesures de seguretat, les quals haurien estat un detonant de l'incident. Una revisió, realitzada set mesos abans del letal incident dela plataforma *Deepwater *Horizon, es van identificar 390 tasques de manteniment que estaven vençudes, els auditors també van dir que un pla anual de salut i seguretat no estava en vigor i elsantecedents de manteniment estaven sota el seu nivell estàndard.
• El Govern d'Estats Units va declarar la situació d'Abocament d'Interès Nacional (SONS). El SONS es declara quan un abocament, a causa de laseva gravetat, grandària, localització, impacte real o potencial sobre la salut pública o el medi ambient, és tan complex que requereix la coordinació de les autoritats federals, estatals i...
tracking img