ciencia

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014
4. El món de les olors : LES FAMÍLIES OLFACTIVES

A l’any 1986 , el comitè francès va classificar genealògicament el perfum en set famílies bàsiques .

1
Hespèrids
2
Florals
3
Falgueres
4Xipreres
5
Enfustats
6
Ambrats
7
Cuirs



Hespèrids : són fragàncies que contenen olis essencials de llimona , llima , mandarina , bergamota i taronja , és a dir , estan constituïdes percítrics . Aquets perfums difonen un sentiment de felicitat , frescor i lleugeresa , per tant , són ideals per joves i especialment dones . És recomanable utilitzar aquests tipus de essències en els diesi les nits d’estiu .
Florals : Són les fragàncies clàssiques i és una de les famílies més importants en la perfumeria femenina .Aquest grup conté perfums que tenen com a base flors com el gessamí ,el muguet ,la violeta i la rosa. Un cop posat les essències florals a la pell , ens notem un efecte agradable i suau . Per tant , també és millor utilitzar-los en l’estiu.
Falgueres : Aquest tipusde perfums evoquen l’ambient d’un bosc ,per tant , generalment tenen notes de lavanda , fusta , cumarina , bergamota i molsa de roure . També a aquestes bases podem afegir matisos aromàtics , floralso afruitats , coriandre, farigola, romaní o artemisa, que es combinen a la perfecció. El producte és un aroma natural i fresc que ens fa recordar la olor del camps i dels boscos . És una famíliamasculina que es coneix amb el nom d'un perfum francès
Xiprers : és una família que va tenir nom d’un perfum que va ser creat en 1917 per Françoise Coute . Aquesta categoria agrupa essències com la demolsa de roure , cistus , pàtxuli , làdanum i bergamota .Aquest grup de fragàncies riques i persistents i estan indicats especialment pels nits .
Enfustats : El origen d’aquesta família és en elsexòtics boscos indomalais . La base d’aquest grup són les fustes del sàndal , el pi , el xiprer , pàtxuli , el cedre i el vetiver . La funció principal d’aquest gènere és refrescar i moderat .
Ambrats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencia ciencia
  • Ciencia ciencia
  • Ciencia O Ciencias
  • Ciencias Ciencias
  • Ciencia o No Ciencia
  • la ciencia y las ciencias
  • Ciencias
  • Ciencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS