ciencia

Páginas: 3 (655 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014
steven abata guadamud Deures de CMC (Ciències del Món Contemporani)
Data: 05/10/2014 Biografia de:Lynn Margulis

Qui va ser? Va ser una biòloga nord-americana i una catedràtica molt coneguda que va difondre una teoria moltescoltada que va proposar ella mateixa, a la qual va anomenar “la teoria endosimbiòtica”.
Va ser doctora de la Universitat de Californià, professora del departament de ciències de la terra en launiversitat de Massachusetts, també va ser condecorada codirectora de la Biologia Planetària de Passanties de la NASA.

On i quan va néixer? Va néixer a Chicago el 5 de març de 1938 i va morir farelativament ben poc al 22 de novembre de 2011.
On va estudiar? Va estudiar i llicenciar-se en la Universitat de Chicago i es va doctorar en La Universitat de Wisconsin.

Què va fer? En un intentdesesperat de deixar la seva marca en el món, va formular una teoria bastant rebutjada en el seu moment, però que sí va arribar a ser acceptada tot i que poc després la van tornar a rebutjar. Aquesta teoriava ser anomenada com (teoria de l’endosimbiosi seriada) per Max Taylor, professor de la universitat de de la Colúmbia Britànica. Actualment aquesta teoria s’ha publicat i s’està obrint camí poc apoc, i s’hi considera aprovada tres quartes parts de la teoria.

De que tracta la seva teoria? La teoria de Lynn Margulis, ens diu bàsicament com podria haver sigut l’origen de les cèl·luleseucariotes. Ens diu que la unió de dos cèl·lules procariotes, donava lloc a la creació de mitocondris i cloroplast dins de la procariota absorbent i allò que abans havia sigut una cèl·lula procariota, passavaa ser eucariota.

Premis i reconeixements: En 1999 va rebre de les mans de l'antic president Bill Clinton la medalla nacional de la Ciència, També fou nomenada doctora per la causa d'honra per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencia ciencia
  • Ciencia ciencia
  • Ciencia O Ciencias
  • Ciencias Ciencias
  • Ciencia o No Ciencia
  • la ciencia y las ciencias
  • Ciencias
  • Ciencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS