ciencias

Páginas: 4 (916 palabras) Publicado: 5 de junio de 2013
Què és l'obsolescència programada?
La obsolescència programada fa referència a una progressiva disminució de la vida útil dels productes amb la finalitat de convertir-lo en un objecte de quasicomprar i tirar, i com a conseqüència d’això provoca que l’afectat es trobi amb l’obligació de comprar-ne un de nou i gastar-se diners.

Quan es va començar a aplicar l'obsolescència programada iamb quin objectiu?
- El 1932 però es va popularitzar el 1954 amb l’objectiu de poder vendre els productes constantment i provocant el treball de la gent.

Posa uns quants exemples actualsd'obsolescència programada i raona'ls.
Alguns exemples de l’obsolescència programada són:
- La disminució de la vida útil de les bombetes per tal que algun dia s’espatllin i la gent n’hagi de comprar denoves.
- Primerament , quan el nylon va sortir era un material molt resistent que no es trencava amb facilitat i això provocava que a la gent li durés molt sense la necessitat de comprar-ne més, i això vaprovocar que les empreses comencessin a fabricar un material més fràgil per tal que dures menys i les persones que ho comprin tinguin la obligació de comprar-ne de noves
- Amb les impressores vapassar més o menys el mateix el que passa que en elles hi van col·locar una mena de chip informàtic per tal de que durés un temps determinat.
- Un altre cas d’obsolescència programada és que un noi vacomprar un Ipod (que són molt cars) en una botiga, i al cap de 6 mesos la bateria ja no li funcionava bé provocant que no el pogués servi. I el que ell va fer és trocar a l’empresa d’Apple per sipodien donar-li una bateria nova i el que li van respondre va ser que comprés un Ipod nou. I el que passa és que programen les bateries perquè fallin al cap de poc temps i tenen la política de desprésdir-li als clients que en comprin un de nou provocant la venta d’Ipods constant

Quines són les conseqüències mediambientals de l'obsolescència programada?
- L’obsolescència programada provoca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencia ciencia
  • Ciencia ciencia
  • Ciencia O Ciencias
  • Ciencias Ciencias
  • Ciencia o No Ciencia
  • la ciencia y las ciencias
  • Ciencias
  • Ciencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS