Com parlen els nens que encara no parlen

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (373 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 17 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Com parlen els nens que encara no parlen?

Fins que el nadó no comença a parlar ens hem de basar en el seu llenguatge corporal i la comunicació no verbal per saber o intuir què pensa i com se sentel nostre fill. Ens hem de fixar en els moviments del seu cos, amb la mirada, l’expressió facial o el tacte. Però aquest joc pot arribar a ser força complex, ja que segons els estudis existeixen mésd’un milió de gestos i expressions diferents que poden transmetre significat. La connexió que té la mare amb el nadó li permet connectar molt ràpidament amb aquest llenguatge no verbal, tot i així usdonem algunes pistes per ajudar-vos.
Interpreta el que pensa en cada moment a partir de…
L’ expressió de la cara
* Estic trist: fa una ganyota amb el llavi inferior, arrufa les celles i li tremolala barbeta. Acostuma a ser una expressió prèvia al plor.
* Estic content: amb els ulls molt oberts i brillants, balbuceja i somriu. Aquesta també és fàcil d’indentificar!
* Estic sorprès: quanexperimenta aquesta emoció obre molt els ulls i la boca i arrufa les celles.
* Estic fascinat: si hi ha alguna cosa que li interessa molt, amb els ulls mig oberts, mig tancats, intentainclinar-se cap endavant i no parpadeja.
* Estic disgustat: expressa aquesta emoció prement la boca i arrufant les celles.
* Tinc por: s’expressa amb la boca mig oberta, els braços ben apretats al cos iels ulls parcialment tancats.
* Estic enfadat: ho sabràs quan se li posa la cara congestionada, arruga el front i comença a respirar ràpidament. Sovint també va acompanyat del plor.
El seucomportament
* Puc fer-ho jo sol: quan s’allunya de l’adult i es queixa metre intenta fer alguna cosa difícil. Està dient que és independent i que ho sap fer sol.
* Em sento frustrat: plora i tiracontra el terra la joguina que té a les mans. Allibera tensió amb els gestos dels braços, les cames i les mans.
* Vull que siguis el meu amic: quan un nen vol ser amic de l’altre s’apropa a...