comentari de text violencia de genere

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014
Comentari de text

Aquest text, aparegut al ‘Servei d’informació i assessorament per a joves de l’Alt Penedès i el Garraf’, a l’octubre/novembre del 2007 adverteix als joves, majoritàriamentdones, de com poder evitar una violència de gènere o maltractaments.
És un text que presenta les característiques pròpies d’un text argumentatiu en el qual informa i assessora els joves ambarguments sobre el tema de la violències de gènere i les possibles accions per prevenir-les. Presenta, una estructura analítica, ja que primer presenta el tema principal, la violència de gènere, i desprèsdóna els arguments de com es produïa i de com prevenir-la.
En el primer paràgraf parla sobre que a la televisió i als diaris es veu molt, i cada dia més, casos de maltractaments i violències degènere que acaben amb la morts d’una persona, normalment una dona.
Al segon paràgraf ens comenta que aquesta violència és el resultat d’unes relacions d’abús de poder i de domini, de l’home envers ladona i que es produeix a totes les cultures i societats i és el producte de que les víctimes tenen sentiment de culpabilitat.
El tercer paràgraf ens explica que encara que hi ha un canvi en lamentalitat de la societat, és a dir, que l’estereotip de dona dominada per l’home o que depèn econòmicament dels homes ja no existeix, això ha fet propiciar que desapareguin les desigualtats degènere en relació de dominació i subordinació.
En el darrer paràgraf, se’ns comenta que encara que hi hagi conflictes entre la parella, s’ha d’arreglar parlant, mai amb violència, ja sigui psicològicao física, perquè es comença amb un abús psicològic i acaba amb maltractament.
Del text, són destacables els arguments de perquè es produeix la violència de gènere i, sobretot, de com prevenir-la.La meva opinió es que s’ha de seguir informant als joves perquè la prevenció comença des de la joventut i si sabem com prevenir aquest conflictes, evitarem danys i patiments a moltes persones....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto: violencia
  • Violencia, comentario textos
  • Comentario de texto genérico resuelto de descartes
  • comentario de texto la violencia domestica
  • Texto Violencia De Genero
  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS