comentari de text

Páginas: 4 (775 palabras) Publicado: 2 de abril de 2014
1. Introducció:
L’autor de l’obra es Edgar Allan Poe (1809-1849); és un dels primers literats que inaugura la literatura nord-americana, que, tot i escriure’ls també en angles, de mica en mica vaagafant entitat pròpia i es distancia de l’anglosaxona. Els pares d’Edgar van morir quan ell era petit d’una malaltia anomenada tisi, un negociant de tabac el va acollir i es va fer càrrec d’ell i dela seva educació. La vida d’Edgar Allan Poe es caracteritza per la indisciplina i els excessos amb l’alcohol. Ell es va casar amb Virginia Clemm, malalta de tisi, que va morir al 1847 i a qui Edgar vaestimar amb passió. Edgar va morir en la misèria.
L’època del autor es en el romanticisme. El romanticisme es un moviment cultural oposat a els plantejaments de la il•lustració, que haviendesembocat en el neoclassicisme. Al 1820 el romanticisme es va estendre per tot Europa. A partir del Romanticisme l’obra artística es caracteritza per l’originalitat a les obre pròpies.
El autor d’aquestaobra com he dit abans va morir en la misèria, ja que enyorava a la seva difunta esposa Virginia, i la seva tristesa i el seu dol el van motivar a escriure.
2. Contingut temàtic.
Es titula El GatNegre, per que aquet gat era la mascota del protagonista, amb el que tracta tot el conte.
El tema principal es la mort, els sentiments i les supersticions. Aquets temes estan entrellaçats entre si, elprotagonista va evolucionant quan els seus sentiments efectius als animals i a la seva dona passen a ser sentiments de rebutg. Quan al protagonista li apareix la mort, comença a sentir remordimentsdels actes que fa, o sigui els sentiments de culpa. Tot l’argument transcorre entorn a la evolució que pateix el protagonista i la relació amb la seva mascota, un gat negre. El protagonista acabaasesinan al gat, i les supersticions del seu acte fan que desitgi adoptar a un altre semblant. Aquet ultima acaba passant el mateix, però acaba asesinant a la seva dona. El protagoniste va patint demència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS