Comentario de texto

Páginas: 4 (766 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013
COMENTARI DE TEXT: DESCARTES



1. Expliqueu breument (entre vuitanta i cent paraules) les idees principals del text i
com hi apareixen relacionades. [2 punts]

En aquest text, Descartesparla sobre el cos (substància extensa) i la ment (substància pensant) i els relaciona en certa manera amb el concepte d'acte reflexe. L'autor suposa que és només a la ment on es troba la realitat,independentment del cos, que ens indueix els sentits, els quals ens fan dubtar de la realitat vertadera. També parla de del coneixement que no es pot obtenir de l'experiència, com per exemple per què un focens crema. És un coneixement que només podem obtenir a través dels sentits, de la nostra substància extensa, el cos.

2. Posa-li un títol adient. [1punt]

La reacció del cos i la ment davant dela matèria exterior.


3. Expliqueu el sentit de la frase següent del text: «Ja que és només a la ment […] i no al compost de ment i cos, que pertany el coneixement de la veritat d’aquestes coses».(En la resposta, us heu de referir als aspectes del pensament de Descartes que siguin pertinents, encara que no apareguin explícitament en el text). [3 punts]

El que ens vol dir en aquesta fraseés el següent: Quan sentim dolor o escalfor o fred és a causa del nostre cos, que és qui ho percep, que es troba unit amb la nostra ment, la qual n'obté les dades rebudes per aquest a partir de laglàndula pineal. Però això no té res a veure amb la veritat de les coses exteriors al nostre cos, ja que en aquest cas només hi intervé la ment, la nostra substància que pensa, que relaciona, que qualificales matèries corpòries segons la experiència que ha rebut pels sentits de la substància extensa, el nostre cos.

Segons Descartes, a diferència dels animals, que actuen sense llibertat,mecànicament, l'èsser humà consta de dues parts: un cos mecànic i una ment racional.


4. Compareu la concepció de Descartes del paper de la raó i dels sentits en el coneixement amb una altra concepció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS