Comparación Pitagoricos con Platón

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2014



PITAGÒRICS (como llegar a la verdad a través de la dialéctica)
L’univers era concebut pels pitagòrics com un ser diví i esfèric (l’esfera es considerava una figura perfecta). Un conjuntordenat (cosmos).
L’home (microcosmos) té, a part del seu cos mortal, un esperit universal i immortal (daimon)que el vincula al cosmos i el fa capaç de conèixer-lo i una ànima individual (psyché)mortal i corruptible.
El número és l’arché de la physis. ie i el quatre a la del primer volum. El número 10 (tetractis),la suma dels quatre primers números tenia, per a ells, el valor de la perfecciósagrada.
El número, la matemàtica expressen, en la filosofia pitagòrical’harmonia del Cosmos. Conèixer l’univers, fer teoria (etimològicament contemplació).
L’home pot arribar a identificar-se ambell i a purificar la seva ànima. És així com pot alliberar-se del cicle de reencarnacions i esdevenir plenament immortal.
*La veritat és alliberadora. Daimon (espèrit) racional és capaç deconèixer/sintonitzar amb el cosmos.
Plató divideix el coneixement el ciència i opinió. Dins de la ciència distingeix entre matemàtiques i dialèctica. Les matemàtiques són el pas previ a la dialèctica doncsobliguen al filòsof a apartar-se de la via dels sentits i guiar-se només per la raó, és a dir, orienten l'ànima cap al món intel·ligible.
La teoria sobre l'ànima. Els pitagòrics creien que l'homeestava format per dues parts, l'ànima la part que posseeix el coneixement i el cos parteix de la qual prové el desig i distreu a l'ànima de la seva missió. Aquesta teoria diu que el cos és la presó del'ànima i perquè l'ànima es pugui alliberar del cos ha de purificar-se a través de successives reencarnacions i de l'estudia de la matemàtica i la filosofia.
Quan el cos mor l'ànima viatja al món de lesIdees. Quan és enviada de nou al món oblida tot el que va veure però quan contempla un cos bell est li recorda a la Idea de Bellesa. D'aquesta manera, segons Plató, conèixer és recordar....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparación Platón
  • Comparación Platón
  • Comparación Platón
  • Biografias Platon, Aristoteles Y Pitagoras
  • Comparacion De Platon y Aristoteles
  • comparacion marx y platon
  • COMPARACIÓN ENTRE PLATÓN Y ARISTÓTELES.
  • Comparación Platón y Aristóteles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS