Condición Física

Páginas: 10 (2325 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2014

Planificació de la condició física




1 BAT
1r trimestre
Educació física
Curs 2013-14


Índex


Resistència
Concepte
És la capacitat que ens permet mantenir un esforç físic durant un temps prolongat i refer-nos més ràpidament després d’efectuar una activitat física.
Classificació
Hi ha dos tipus principals de resistència: l’anaeròbica i l’aeròbica
Resistència anaeròbicaLa resistència anaeròbica es caracteritza perquè el múscul és sotmès a esforços molt intensos durant un breu període de temps, en què el múscul no té prou oxigen a la seva disposició.
Dins d’aquesta resistència encara es pot matissar més la definició, dividint-la en resistència anaeròbica alàctica i resistència anaeròbica làctica.
La resistència anaeròbica alàctica utilitza la primera viaenergètica, és a dir, obté l’energia a partir d'una substància energètica anomenada fosfocreatina que està emmagatzemada al múscul temps. Al punt màxim d’esforç s’arriba aproximadament als 10 segons.
La resistència anaeròbica làctica utilitza la segona via energètica, així que l’energia prové dels hidrats de carboni dels músculs i els que arriben per via sanguínia. El punt màxim d’aquesta resistèncias’assoleix als 2 minuts. A més, es produeix l'àcid làctic com a residu, que provoca fatiga i disminueix la funció cel·lular.
Resistència aeròbica
La resistència aeròbica es basa en que el múscul és sotmès a esforços suaus durant períodes molt llargs de temps, en què es disposa d'oxigen. Utilitza la tercera via energètica, i l'energia s'obté primerament dels hidrats de carboni i després delsgreixos.
Hi ha tres tipus de resistències aeròbiques segons el volum horari i la intensitat:
Potència: té un volum d’entre 2 i 10minuts a una intensitat d’entre el 60 i el 80% del màxim, com a la prova dels 1500m d’atletisme.
Capacitat : té un volum d’entre 10minuts i 2 hores a una intensitat d’entre el 40 i el 60%, com a una marató.
Endurança: té un volum d’entre 20 minuts i diverses hores a unaintensitat d’entre el 30 i el 50% (molt suau), com quan fas una excursió caminant per la muntanya.

Elements condicionants
Els elements que condicionen la resistència d’una persona són les capacitats del sistema muscular, el sistema nerviós i l’aparell circulatori.
Dins del sistema muscular hem de veure quin tipus de fibres musculars tenim (ràpides o lentes), com tenim els dipòsits d'energiaper poder dur a terme l’activitat física, i quina és la nostra capacitat d’eliminar l'àcid làctic.
Parlant del sistema nerviós hem de tenir en compte la coordinació muscular que tenim.
Per últim ens referim a l’aparell circulatori, perquè depenent de la quantitat de sang que circula pel nostre cos, tindrem una major o menor capacitat de transportar oxigen i substàncies energètiques als músculs.Velocitat
Concepte
Capacitat que ens permet fer un o diversos moviments en el mínim temps possible.
Classificació
Hi ha tres tipus de velocitat: la velocitat de reacció, la velocitat contràctil i la velocitat de desplaçament.
La velocitat de reacció està relacionada amb el temps que passa des de l'aparició de l'estímul fins a l'execució de la contracció muscular.
Es poden diferenciar dostipus de temps diferents: el temps de reacció simple i el temps de reacció discriminatiu.
El temps de reacció simple es determina mesurant el temps que transcorre entre la presentació d'un estímul i la realització d'una acció o resposta molt simple i/o coneguda, com a les sortides en les proves de velocitat, a diferència del temps de reacció discriminatiu, quan la persona ha d'escollir, segons eltipus d'estímul, entre diverses respostes possibles, com quan un porter de handbol ha de decidir quin membre del seu cos farà servir per interceptar la pilota calculant prèviament la seva trajectòria.
La velocitat contràctil, o també anomenada velocitat gestual, és la capacitat de la fibra muscular de contreure's en el mínim temps possible.
Per últim, la velocitat de desplaçament és la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Condición física
  • Condicion fisica
  • condicion fisica
  • Condición Física
  • Condicionamiento fisico
  • Condiciones fisicas
  • Condición Física
  • Condicion Fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS