Contes Estereotips

Páginas: 9 (2183 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
Conte 1:
Barba Blava
Resum:
Aquest conte tracta sobre la història de Barba Blava, un home molt ric però lleig per culpa de la seva barba blava. Aconsegueix casar-se amb una jove i al poc temps marxa de viatge deixant la casa a càrrec de la seva esposa. La única consigna que li dóna a la seva muller es que no entre a l’habitació on guarda els tresors. No obstant, la esposa no pot controlar lacuriositat i entra. Barba Blava descobreix que la seva dona ha entrat en aquella sala i decideix matar-la. Per sort, els germans de la noia arriben a temps per salvar-la i donar mort a Barba Blava.
Autor: Charles Perrault
Personatges principals:
* Barba Blava: Un home molt ric, però poc agraciat degut al color de la seva barba
* Esposa de Barba Blava: Jove donzella que s’enamora de BarbaBlava
* Germans de l’esposa de Barba Blava: Cavallers dels regne
Estereotips del conte:
* Barba Blava
* A Barba Blava li atribueixen un qualificatiu negatiu pel fet de tenir la barba blava. Per el simple fet de tenir una aparença diferent als demés, el consideren lleig, i per conseqüent; mala persona.
[...]aquel hombre tenía la barba azul: aquello le hacía tan feo y tan terrible,que no había mujer ni joven que no huyera de él[...]

* Barba Blava posseeix un gran nombre de possessions i riqueses. Per això es sent més poderós. Durant la història es fa evident que Barba Blava no vol compartir les seves pertinences. D’aquesta manera podem veure que el personatge de Barba Blava té la característica de l’avarícia.
[...]Éstas son las llaves de los dos grandesguardamuebles; éstas, las de la vajilla de oro y plata que no se saca a diario; éstas, las de mis cajas fuertes, donde están el oro y la plata; ésta, la de los estuches donde están las pedrerías, y ésta, la llave maestra de todos las habitaciones de la casa. En cuanto a esta llavecita, es la del gabinete del fondo de la gran galería del piso de abajo: abrid todo, andad por donde queráis, pero os prohiboentrar en ese pequeño gabinete, y os lo prohibo de tal suerte que, si llegáis a abrirlo, no habrá nada que no podáis esperar de mi cólera[...]

* Com ve hem dit abans, Barba Blava es considerat mala persona pel seu físic diferent. Podem destacar, també, que la personalitat de Barba Blava és frígida. Per això, és qualificat com una persona insensible.
[...]Luego, cogiéndola con una mano porlos cabellos y levantando el gran cuchillo con la otra, se dispuso a cortarle la cabeza.
La pobre mujer, volviéndose hacia él y mirándolo con ojos desfallecientes, le rogó que le concediera un minuto para recogerse.
- No, no -dijo-, encomiéndate a Dios[...]

* Esposa de Barba Blava
* En els contes, per regla general, les dones tenen característiques de puresa, bellesa iingenuïtat. En aquest cas es veu exemplificat clarament quan observem la bona percepció de la jove de cares a Barba Blava.
[...]En fin, todo resultó tan bien, que a la menor de las hermanas empezó a parecerle que el dueño de la casa ya no tenía la barba tan azul y que era un hombre muy honesto [...]

* L’estereotip de la curiositat és molt present quan es parla d’un personatge femení. En el conte deBarba Blava, aquest estereotip es reforçat quan la dona, davant de les prohibició de Barba Blava, ignora la consigna i obra l’habitació.
[...]Se vio tan dominada por la curiosidad, que, sin considerar que era una descortesía dejarlas solas, bajó por una pequeña escalera secreta, y con tal precipitación, que creyó romperse la cabeza dos o tres veces.
Al llegar a la puerta del gabinete, sedetuvo un rato, pensando en la prohibición que su marido le había hecho, y considerando que podría sucederle alguna desgracia por ser desobediente; pero la tentación era tan fuerte, que no pudo resistirla: cogió la llavecita y, temblando, abrió la puerta del gabinete[...]

* Germans de l’esposa de Barba Blava
* Quan un personatge és cavaller, normalment s’atribueix la característica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estereotips de gènere
  • Estereotips
  • Estereotips
  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • Conta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS