Critica de tiempos modernos

Páginas: 5 (1052 palabras) Publicado: 28 de abril de 2011
Chaplin i la seva teoria sobre els temps moderns

En el 1929 va explotar la gran depressió al Estas Units. Chaplin com moltes altres persones van viure aquella època on es va produir una revolució industrial i va néixer el Taylorisme. Chaplin fa una crítica social a la època en que va viure, criticant el sistema de treball (el taylorisme) on els treballadors eren dividits en zones de treball icontrolats en tot moments. Els treballadors eren tractats com a maquines i els seus valors eren destruïts, un exemple clar és a la magnífica escena de la maquina per donar de menjar als treballadors. Chaplin satiritza al màxim el sistema laboral de aquella època. En el film ens mostra tot l'ambient que es vivia en la ciutat amb tota la pobresa, les vages, la gana... Tota una convulsió de fets quevan fer canvia al transcurs de la història.

Chaplin dins tota aquesta històra introdueix un personatge creat per ell i que ell l'anomena charlot.
Charlot treballa en una fàbrica , degut a les condicions de treball pateix una “crisis nerviosa” i es tancat a un centre mental. Quan surt al confonen amb un lider manifestant i el tanquen a la presó. Quan surt de la presó coneix a una jove pobreque ha perdut al seu pare i a les seves germanes, s'enamora i volen forma una família, però no aconsegueixen trobar treball. Al final els dos aconsegueixen trobar treball a un restaurant, per actuar en ell. Al final volen a detindre a la jove acusada de mendigar, ells dos escapen i s'en van junts conduïts per l'amor.

El film sens conta a través d'una successió de magnífics gags còmicsinterpretats per Chaplin que jo gosaria de qualificar de excel·lents . La trama de la història és l'amor entre charlot i la jove vagabund, dues persones que la societat a marginat i que intenten sobreviure com poden. Es important con chaplin destaca l'amor com a força motor de la trama, l'amor ho supera tot , amb la força de l'amor superen els problemes. Chaplin no et mostra un amor idíl·lic, et mostraun amor cap a el humà, cap a la persona. Aquest amor surt a totes les pel·lícules de Chaplin o almenys a les que jo he vist. Crec que és important aquest fet perquè és la manera que té chaplin de veure el món, veure el món amb amor cap a les bones persones, sobre tot a les persones que la vida no els hi ha estat justes.

Me agradaria parla un mica del gran personatge de Chaplin, Charlot , que elutilitzarà durant gran part de la seva carrera. Charlot és un home maldestre però amb una gran bondat, es un personatge vagabund que a passar del seu estatus va vestit i es comporta com un señor.
Charlot li serveix per relatar com la societat del seu temps i el sistema de treball discriminava als individus. Chaplin introduint a Charlot aconsegueix de aquesta manera que tu com espectadorsimpatitzis amb el personatge i s'et mostri com la societat el maltracta. Chaplin amb el seu personatge controla el fet còmic a la perfecció, ja que tot li succeïx al inrevés. Charlot sempre vol fer-ho bé i li surt tot malament, aquí es crea una ruptura, es crea el humor, a part que Charlot ja no és un personatge corrent com les altres persones, no es comporta com elles, per tant això també crea un fortelement còmic. Els personatge de Charlot a passat a la història i a estat imitat per grans seguidors de Chaplin. Una anècdota molt curiosa és com el personatge a influït inclús en el nostre vocabulari on s'ha creat una paraula a través d'un torero que imitava a Charlot crear un significat en el diccionari de la Real Acadèmia Espanyola: “ charlotada.
(De Charlot, apodo del torero bufo CarmeloTusquellas, que en su vestido y actitudes remedaba al actor cinematográfico Charlot).
f. Festejo taurino bufo.
f. Actuación pública, colectiva, grotesca o ridícula.”

Chaplin fa una posta amb escena baix el meu punt de vista magnífica, sobretot en les escenes de les fàbriques on construeix un decorat fent una burla al sistema industrial, però el més interessant de tot es com aprofita...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crítica tiempos modernos
  • Critica tiempos modernos
  • Comentario critico de tiempos modernos (charles chaplin)
  • Observatorio De Corporaciones Transnacionales Tiempos Modernos (Critica Al Capitalismo)
  • Critica social del cine: Tiempos modernos de Charles Chaplin
  • Critica de pelicula "Tiempos Modernos"
  • Crítica tiempos modernos
  • critica tiempos modernos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS