Cromatografia de gases

Páginas: 8 (1854 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2014
Equips de presa de mostra gasosa

En la cromatografia de gasos , la mostra es volatilitza i s'injecta a la cap d'una columna cromatogràfica. La elució es produeix pel flux d'una fase mòbil d'un gas inert, i a diferència de la majoria dels tipus de cromatografia, la fase mòbil no interacciona amb les molècules de l'analit; la seva única funció és la de transportar l'analit a través de lacolumna. Hi ha dos tipus de cromatografia de gasos: la cromatografia gas - sòlid i la cromatografia gas-líquid.

La cromatografia gas - sòlid es basa en una fase estacionària sòlida en la qual es produeix la retenció dels analits com a conseqüència de l'adsorció física. La cromatografia gas - sòlid ha tingut una aplicació limitada a causa de la retenció semipermanent de les molècules actives o polarsi a l'obtenció de pics d'elució amb cues, aquesta tècnica s'utilitza per a la separació de certes espècies gasoses de baix pes molecular.

La cromatografia gas - líquid es basa en la distribució de l'analit entre una fase mòbil gasosa i una fase líquida immobilitzada sobre la superfície d'un sòlid inert.

La cromatografia de gasos té dos importants camps d'aplicació. D'una banda la sevacapacitat per separar mescles orgàniques complexes, compostos organometàl•lics i sistemes bioquímics. La seva altra aplicació és com a mètode per determinar quantitativa i qualitativament els components de la mostra. Per a l'anàlisi qualitativa es sol emprar el temps de retenció, que és únic per a cada compost donades unes determinades condicions (mateix gas portador, rampa de temperatura i flux), o elvolum de retenció. En aplicacions quantitatives, integrant les àrees de cada compost o mesurant la seva alçada, amb els calibrats adequats, s'obté la concentració o quantitat present de cada analit.

L'anàlisi de Mostres gasoses es porta a terme en un cromatògraf de líquids. Aquest consta de diversos components com el gas portador, el sistema d'injecció de mostra, la columna (generalment dinsd'un forn), i el detector.

Un Cromatògraf de gasos consisteix en diversos mòduls bàsics acoblats per: proporcionar una despesa o flux constant del gas transportador (fase mòbil), permetre la introducció de vapors de la mostra en el corrent de gas que flueix, contenir la longitud apropiada de fase estacionària, mantenir la columna a la temperatura apropiada, detectar els components de la mostrad'acord elueixen de la columna, i proveir un senyal llegible proporcional en magnitud a la quantitat de cada component.

Un cromatògraf de gasos està compost per diverses parts: el gas portador, el sistema d'injecció de mostra, columna i sistema de control de temperatura, i el detector.



El gas portador compleix bàsicament dos propòsits: Transportar els components de la mostra, i crearuna matriu adequada per al detector. Un gas portador ha de reunir certes condicions: ha de ser inert per evitar interaccions (tant amb la mostra com en la fase estacionària), ha de ser capaç de minimitzar la difusió gasosa, fàcilment disponible i pur, econòmic i adequat al detector a utilitzar.
El gas portador ha de ser un gas inert, per prevenir la seva reacció amb l'analit o la columna.Generalment s'empren gasos com l'heli, argó, nitrogen, hidrogen o diòxid de carboni, i l'elecció d'aquest gas en ocasions depèn del tipus de detector emprat. L'emmagatzematge del gas pot ser en bales normals o emprant un generador, especialment en el cas del nitrogen i l'hidrogen.

L'injecció de mostra és un apartat crític, ja que s'ha d'injectar una quantitat adequada, i ha d'introduir-se de maneraràpida per evitar l'eixamplament de les bandes de sortida. El mètode més utilitzat empra una microjeringa per introduir el analit en una cambra de vaporització instantània. Aquesta càmera està a 50 ° C per sobre del punt d'ebullició del component menys volàtil, i està segellada per una junta de goma de silicona septa o septum. Es emprar una vàlvula de sis vies o vàlvula d'injecció, on la quantitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cromatografia de gases
  • Cromatografia de Gases
  • Cromatografía de gases
  • Gas Cromatografia
  • cromatografia de gases
  • Cromatografia de Gases
  • Cromatografia De Gases
  • Cromatografía de gases

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS