ctma

Páginas: 15 (3548 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2014
PLÀSTICS EN LA NATURA
Els plàstic com hem vist al llarg del treball és un material molt complex i fàcil de gestionar,però aquest producte és tant abundant en la nostra societat i sobretot a nivell mundial que pot arribar a ser perillós no tant sols per a nosaltres,sinó per la natura. Per una banda existeix el problema del reciclatge,tothom a sentit a parlar-ne per a la pràctica són pocs quientenen el que significa,es per això que es creen tot de campanyes i anuncis sobre el reciclatge que ajuden a la contribució d’aquest procés,i per l’altre un dels problemes que poden sorgir de manera indirecte és un impacte econòmic si els residus no es gestionen de forma correcte. És per això que en aquest punt tractarem tot el tema del reciclatge i com es gestiona


Primer de tot que és elreciclatge? Reciclatge es un terme emprat de manera general per a descriure el procés d'utilització de parts o elements d'un article que són rebutjats i després d'un determinat procés poden ser usats novament, a pesar de pertànyer a alguna cosa que ja va arribar al final de la seva vida útil.
Reciclar és l'acció de tornar a introduir en el cicle de producció i consum productes materials obtinguts deresidus. Per altre banda el reciclatge és una cadena cíclica que comença quan el consumidor diposita l’envàs en el seu respectiu contenidor,en el nostre cas serà el de color groc que és el de envasos plàstics.
L’encarregat de cada localitat de recollir aquets residus i transportar-los a la planta de reciclatge és l’Ajuntament de cada poble i/o ciutat. Pe`r tot hi la gestió de les empreses derecollida i gestió d’aquets residus son els humans qui en última instància són els responsables del benestar del ecosistema.
Per què reciclar plàstic ?
El plàstic és un material que és 100% reciclable . El plàstic està fet per petroli , material no renovable que donades les perspectives de la seva extinció s'ha tornat i tornarà cada vegada més costós .El fet que aquest material no siguibiodegradable , fa que la seva disposició per enterrament generi un passiu ambiental molt important , ja que el termini necessari per a la seva degradació és molt alt .D'altra banda , també s'ha demostrat que el consum d'energia en el reciclatge de plàstic és menor al necessari per a la fabricació a partir de material verge .Donada aquesta característica particular del plàstic i tenir una baixadegradabilitat la qual cosa porta acompanyat una alta resistència , en els darrers anys s'ha estudiat la possibilitat de fabricar plàstics biodegradables


RECICLATGE DELS PLÀSTICS I PROCÉS
El primer pas per a reciclar els plàstics i que és essencial és abocar els envasos o bosses de plàstic al contenidor groc,després aquets residus es traslladen a la planta de residus on alla són tractats de la següentmanera:
SEPARACIÓ: Per que el reciclatge del plàstic sigui efectiu, s'han de separar els diferents components depenent de la naturalesa química, rebutjant els plàstics termoendurits, els quals s'han de destruir posteriorment. Abans de la selecció s'ha de fer la neteja que per facilitar-la podem torcejar aquests plàstics. Habitualment es separen el PVC, el PET,el polietilè, el poliestirè i elpolipropilè. Aquesta selecció es fa manualment però es pot separar el PVC de la resta mitjançant la detecció dels àtoms de clor de la molècula fent passar el flux de materials a través dels raigs X ja que aquests són sensibles al Cl. Un altre sistema està basat en la creació d'una carga elèctrica estàtica en els materials de PVC, d'aquesta manera poden separar-se fàcilment dels altres residusmitjançant l'aplicació d'un camp elèctric.

Hi ha un procés físic que permet discriminar diferents tipus de plàstics, consistent en posar els materials en una piscina plena d'aigua. Els polímers de densitat inferior a la de l'aigua (polietilè i polipropilè) flota, mentres que els més pesats, com el PVC i el poliestirè s'afonen. En una altra unitat de separació, consistent en un contenidor on hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CTMA
  • CTMA
  • Ctma
  • CTMA
  • Ctma
  • CTMA
  • Ctma
  • ctma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS