CÓDIGO DE HAMMURABI

Páginas: 4 (886 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2013
Fonts histogràfiques
Són tots els materials que utilitzem per conèixer els temps passats hi escriure la història. Poden ser:
Escrites o literàries, que sovint es conserven degut a copies ques'han realitzat. Es classifiquen en: Narratives (històries), Literàries( novel·la, assaig), epistolars (cartes), Administratives (contractes, actes) i legislatives (lleis i codis).
No escrites oarqueològiques
Les fonts poden haver estat manipulades, cal saber com s'han tramés. Hi poden haver manipulacions, interpolacions, extrapolacions. La crítica de les fonts es molt important, inclús elstestimonis directes poden desvirtuar el succés. S'han de comparar diferents versions. Els documents administratius també mereixen crítiques.
El comentari de text ens apropa a una situació a partir delselements que aporta. Cal contextualitzar i preguntar-nos: qui? que diu? Quan? perquè? i a on? i relacionar-ho amb el context històric.
Fases
1. Lectura ràpida per una visió global
2. Lectura detallada,subratllat i comentaris al marge.
3. Idees principals i secundàries
4. Classificació del tex per categories
5. Coordenades espai-temps. On i quant es va escriure. Si es contemporani o posteriorals fets, si esta escrit en el mateix lloc o no.
6. L'autor, personalitat (4 línies), formació, obres escrites, època, qualitats morals i intel·lectuals. Motivació per escriure el text, preguntar-se siva ser per si mateix, per amistat o per encàrrec
7. L'obra a la pertany el text, data de composició, indicar si es conserva l'original. Quins criteris va fer servir l'autor per composar-lo. es uncriteri parcial o imparcial. Es contemporani o no. A qui anava destinada a un individu o a un col·lectiu. Es pretenia que fos secret o públic. Objectiu de l'autor a l'escriure l'obra.
8.Desglossament, anàlisis i comentari dels principals aspectes del text. Definir noms propis, tècnics, institucions. Expressions més significatives. Al·lusions històriques, cal aclarir-les, comentar els fets i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El codigo de hammurabi
  • Codigo hammurabi
  • Codigo de hammurabi
  • Codigo hammurabi
  • Código Hammurabi
  • Codigo Hammurabi
  • código hammurabi
  • El Código De Hammurabi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS