DECA

Páginas: 11 (2511 palabras) Publicado: 23 de julio de 2014
PREGUNTES MÒDUL I:
1. Legitimitat de la formació religiosa a l'escola. Quines Lleis regulen la Religió i el Dret a exercir-la dins la Comunitat Europea i a Espanya.
Les lleis que regulen la Religió i el Dret a exercir-la són:
LEGISLACIÓ ESPANYOLA:
Segons la Constitució Espanyola (Secció 1ª. Art. 27):
Diu que tothom te dret a l’ educació i es reconeix la llibertat d’ensenyament.
Quel’educació tindrà per objectiu el desenvolupament de la personalitat en el respecte als principis democràtics de convivència i als drets fonamentals.
I per últim que els poders públics garanteixen el dret dels pares perquè els seus fills rebin la formació religiosa i moral que estigui d’ acord amb les seves conviccions.
Segons l’acord establert entre l’Estat Espanyol i la Santa Seu referent al’ensenyament i assumptes culturals (de 5 de desembre de 1979):
Diu que l'Estat reconeix el dret a l'educació religiosa i subscriu pactes internacionals que garanteixen l'exercici d'aquest dret.
Ens explica que l'Església ha de coordinar la seva tasca educativa amb els principis de llibertat civil en matèria religiosa i amb els drets de les famílies i de tots els alumnes i mestres, evitant qualsevoldiscriminació o situació privilegiada.

Diu que s’inclourà l'ensenyament de la religió catòlica en el plans educatius de tots els centres d'educació, en condicions equiparables a les altres disciplines fonamentals. Aquest ensenyament no tindrà caràcter obligatori per als alumnes, però es garanteix, no obstant això, el dret a rebre-la.

Segons aquest acord, les autoritats acadèmiques adoptaran lesmesures oportunes perquè rebre o no rebre l'ensenyament religiós no suposi discriminació alguna en l'activitat escolar.

Segons la Llei Orgànica de Llibertat Religiosa (5/7/1980) que desenvolupa la Constitució Espanyola:
Cita que la llibertat religiosa i de culte garantida per la Constitució comprèn:
El dret de tota persona a rebre i impartir ensenyament i informació religiosa de tota condició itriar dins i fora de l'àmbit escolar, l'educació religiosa i moral d'acord amb les seves pròpies conviccions. (Art 2.1)
Per a l'aplicació d'aquests drets, els poders públics adoptaran les mesures necessàries per facilitar l'assistència religiosa en els establiments públics, així com la formació religiosa en centres docents públics. (Art 2.3)

La Llei Orgànica d’Ordenació General del SistemaEducatiu (LOGSE) (De 3 de octubre de 1990) diu:

Que la Constitució atribueix a tots els espanyols el dret a l'educació. Garanteix les llibertats d'ensenyament, de càtedra i de creació de centres, així com el dret a rebre formació religiosa i moral d'acord amb les pròpies conviccions.

Així doncs, l'ensenyament de la religió s'ajustarà a l'Acord establert entre la Santa Seu i l'Estat Españolsobre ensenyament i assumptes culturals i, si escau, en aquells altres que poguessin subscriure's.
Per tant, s'inclourà la religió com a àrea o matèria en els nivells educatius que correspongui, que serà d'oferta obligatòria per als centres i de caràcter voluntari per als alumnes.

LEGISLACIÓ EUROPEA:
Segons el Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals (BOE 30/4/1977):
ElsEstats que formen part d’aquest pacte es comprometen a respectar les llibertats dels pares d'escollir pels seus fills escoles diferents a les creades per les autoritats públiques sempre que aquelles satisfacin les normes mínimes que l'Estat prescrigui o aprovi en matèria d'ensenyament, i fer que els seus fills rebin l'educació religiosa que estigui d'acord amb les seves pròpies conviccions. (Art.13.3).

Segons el Pacte Internacional de Drets Civils i Politics (Asamblea General de la ONU, 16/12/1966) (B.O.E. 30-4-1977).
Els Estats que formen part d’aquest pacte es comprometen a respectar la llibertat dels pares i si escau, dels tutors legals, per garantir que els fills rebin la formació religiosa i moral que estigui d'acord amb les seves pròpies conviccions ( Art 18,1/ Art 18,4)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Decadas
  • decadas
  • decada
  • decada
  • decas
  • Nose Que Decir
  • Deco
  • Deco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS