Dengue (holandes)

Páginas: 2 (491 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2012
Dengue, Knokkelkoorts oftewel Dandy Fever is een ziekte die veroorzaakt wordt door en virus. Deze virus is wel een soort arbo-virus. In dit geval is de overbrenger een muskiet, namelijk de Aedesaegypti (gele koortsmug). De gebieden waar dengue het meest voorkomt, zijn het tropische deel van Aziё, de eilanden in de Stille Zuidzee, de Caribische eilanden, Midden- en Zuid-Amerika en Afrika. Menweet niet precies hoe het Dengue virus op Aruba is ontstaan, maar door verschillende onderzoeken te verichten en voldoende kennis over deze thema zijn ze tot 3 conclusies gekomen over hoe dit virus oparuba heeft kunnen onstaan. Namelijk:
-Door toeristen
-Door fruitschepen-Door het milieu
In 1940 was er op Aruba een epidemi gele koorts. En na deze gebeurtenis kregen ze op Aruba veel Dengue gevallen. Men concludeerde dus dat ditvirus op Aruba is ontstaan door een toerist dat op Aruba is gekomen met gele koorts. Doordat deze muggen in het algemeen besmet worden met het virus wanneer ze zich voeden met het bloed van eengeїnfecteerde persoon. Als een Aedes-muskiet een persoon met het virus heeft gestoken, zal het virus uit het bloed, in de muskiet terecht komen, zich vermenigvuldigen en tenslotte in de speekselklieren van demuskiet blijven zitten. Deze mug blijft gedurende haar verdere leven besmettelijk. Zodra ze een persoon steekt (alleen vrouwelijke muggen steken), dan komt er een kleine hoeveelheid speeksel met devirussen erin in het bloed van de mens, en zo zullen de virussen zich nu in de mens gaan vermeerderen.

Deze muggen hebben hebben zich via de handel over grote delen van de wereld verspreid enworden ook in Nederland ingevoerd met de import van Lucky bambooplantjes . Hoewel deze plantjes niet op Aruba worden geїmporteerd kan men wel concluderen dat dit virus ook door fruitschepen uit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Holanda
  • Holanda
  • holanda
  • Holandes
  • Holanda
  • Holanda
  • Holanda
  • holanda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS