Dengue

Páginas: 4 (795 palabras) Publicado: 3 de abril de 2012
Dengue

Microorganisme causant

La malaltia del Dengue està causada pel virus del Dengue.

[pic] [pic]

Micrografia del virus del Dengue Ampliació


Tipus de microorganisme

Elvirus del dengue és un virus ARN que pertany al grup dels arbovirus , que s’ anomenen així perquè són virus transmesos per artròpodes.

El virus del dengue pertany a la família Flaviridae i enconcret al gènere Flavivirus
Existeixen quatre virus diferents, tots ells molt relacionats que poden causar la malaltia i que s’ anomenen DONIN-1, DONIN-2, DONIN-3 o DONIN-4 .


[pic]


Forma decontagi

El dengue es transmet a través de la picadura d’ un mosquit femella de l’ espècie Aedes, infectat per algun dels quatre virus del dengue. El més important d’ aquests mosquits és el Aedesaegypti.

Els éssers humans infectats són els principals portadors i multiplicadors del virus, servint com a font de virus per als mosquits no infectats. El virus circula a la sang dels éssers humansinfectats durant de 2 - 7 dies, coincidint aproximadament amb el període febril. Els mosquits Aedes poden adquirir el virus quan piquen i s'alimenten d'un persona infectada durant aquest període. Desprésde la incubació del virus durant de 8 - 10 dies, un mosquit infectat és capaç de transmetre el virus per a la resta de la seva vida durant la picada i l'alimentació.
El mosquit viu i diposita elsseus ous als voltants i interior de les cases, en recipients utilitzats per a l'emmagatzematge d'aigua per a les necessitats domèstiques i en gerros, pots, pneumàtics vells i altres objectes que facind'envàs d'aigua.
[pic]
El mosquit pica més freqüentment durant unes dues hores després de la sortida del sol pel matí i unes dues hores abans de fer-se de nit.
Tota persona que és picada per unmosquit infectat pot desenvolupar la malaltia.
[pic]
Mosquit femella d’ Aedes Aegypti

[pic]

Símptomes
Aquesta malaltia infecciosa es manifesta per un inici sobtat de febre, que pot durar de 3 a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El dengue
  • DENGUE
  • Dengue
  • dengue
  • dengue
  • el dengue
  • El dengue
  • Dengue

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS