Descripcion

Páginas: 3 (724 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
BIOGRAFIA

Joan Salvat Papasseit va nàixer el 16 de maig de 1894 a Barcelona.L'escriptor mai no va anar a escola perquè sa mare va ingressar Joan a l'Asilo Naval després de la mort de sonpare.Durant la seua adolescència va començar a llegir obres d’autors com Nietzsche, Ibsen i Gorki entre d’altres, que anirien definint la seua línia ideològica i els seus temes d'interès.
Al voltant del 1914ingressà a la <<Juventud Socialista>> on començà a escriure a publicacions revolucionaries des del 1915. Una de les seues inspiracions fou l’anarquisme i la defensa de la classe obrera.Molts d’estos articles foren reunits a Glosas de un socialista (1916).El 1918 es va casar i tingué dues filles, a les quals va dedicar Els nens de la meva escala: dites d’ifants. (1926).L’escriptor foul’encarregat de la Llibreria Nacional Catalana, la qual convertí , en un focus avantguardista, ajudat pel seu germà Miquel. A causa de la seua salut feble va haver d’anar a diversos sanatoris, cosaque va influir notablement en la seua obra.
A partir d’una crisi personal i desenganyat del socialisme va abandonar la política i es va dedicar només a la poesia que no deixà de fer fins el moment dela seua mort. A més de poeta, fou un agitador cultural.

El seu primer poema català que aparegué el 1917, «Columna vertebral: Sageta de foc» juntament amb els textos programàtics Sóc jo que parlo alsjoves (1919), Concepte de poeta (1919) i el manifest Contra els poetes amb minúscula: primer manifest català futurista (1920).

La seva obra poètica la integren sis títols: Poemes en ondeshertzianes , L’Irradiador del port i les gavines, Les conspiracions, La gesta dels estels: mostra de poemes, El poema de la rosa als llavis, Óssa Menor.

Va morir de tuberculosi als trenta anys d'edat.OBRES

-Poemes en ondes hertzianes (1919). Poesia.

-Fum de fàbriques (1917). Prosa.

-La gesta dels estels (1922). Pesia

- El poema de la rosa als llavis. (1923)

CARACTERÍSTIQUES...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Descripción
  • La descripción
  • Descripcion
  • Descripcion
  • Descripciòn
  • Descripción
  • Descripcion
  • Descripcion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS