Dieta Equilibrada

Páginas: 4 (797 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
ELS ALIMENTS
L'alimentació constitueix un dels factors de l'equilibri metabòlic, exercint un paper fonamental en el desenvolupament físic i psíquic de l'individu, així com en l'adaptació d'aquest al'esforç realitzat durant l'activitat física. Es considera aliment a tota substància que pot ser absorbida per un ésser viu i que proporciona al seu organisme els elements necessaris per reparar lesseves pèrdues i assegurar el seu creixement. A més és necessari incorporar el concepte de digestió, com acció de transformar els principis nutritius en components que puguin ser absorbits per la mucosaintestinal i transportats per la sang per nodrir a totes les cèl·lules del nostre cos. Els aliments donen l'energia necessària per fer exercici; menjar el correcte en el moment indicat aporta al cosel que necessita per a un rendiment i una recuperació òptims.

QUÈ SIGNIFICA LA EXPRESSIÓ "DIETA EQUILIBRADA"?

Alimentació equilibrada és aquella que inclou una diversitat suficient de alimentsen les quantitats adequades, en funció de les característiques de cada persona i del seu estil de vida i que garanteix que es cobreixen els requeriments d'energia i nutrients que nostre organismenecessita per mantenir un bon estat nutritiu de salut i benestar. Una alimentació equilibrada ha incloure aliments de tots els grups i en les proporcions adequades. La piràmide de la alimentació és unarepresentació gràfica de les recomanacions de dieta equilibrada. El que ens indica que és la base de la nostra alimentació haurien constituir els aliments rics en hidrats de carboni com els cereals,fècules i llegums (aproximadament la meitat d'energia que necessitem cada dia ha de provenir d'aquests productes). segons anem pujant a la piràmide ens trobem amb aquells aliments que s'ha de consumir enmenor quantitat o més ocasionalment.

Necessitats calòriques - principis immediats La mesura més coneguda i d'ús comú és la quilocaloria (kcal) o caloria gran , definint aquesta com la quantitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dieta equilibrada
  • DIETA EQUILIBRADA
  • Dieta Equilibrada
  • Una dieta equilibrada
  • dieta equilibrada
  • dieta equilibrada
  • Dieta Equilibrada
  • Dieta equilibrada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS