Doctrina parot

Páginas: 4 (983 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
El Tribunal d'Estrasburg tomba la doctrina Parot que l'estat espanyol aplicava als presos d'ETA
Els magistrats europeus ja s'havien pronunciat el juliol del 2012 a favor de posar en llibertat Inésdel Río Prada, que hauria d'haver estat excarcerada el 2008
ARA 
Barcelona | Actualitzada el 21/10/2013 11:41
La membre d'ETA Inés el Río durant el judici / EFE
La gran sala del Tribunald'Estrasburg ha anul·lat aquest dilluns la doctrina Parot que l'estat espanyol imposava sobre els presos d'ETA per prolongar la seva reclusió en presó. La decisió, que és definitiva i no pot ser objecte derecurs, demana –per 16 vots contra un– l'excarceració de la membre d'ETA Inés del Río Prada i afirma per unanimitat que Espanya ha vulnerat l'article 5.1 –dret a la llibertat i a la seguretat– i també–per 15 vots contra dos– l'article 7 –no hi ha pena sense llei– del Conveni Europeu de Drets Humans.
Es tracta d'una resolució que només fa referència Inés del Río i no s'hi esmenta la resta de 76 presosde l'estat espanyol amb l'empresonament prolongat per aplicació de la doctrina Parot, de manera que ara depèn del'Audiència Nacional espanyola –que es reuneix aquest divendres– decidir si aplica laresolució europea a tots els afectats o espera el resultat dels altres recursos presentats, que tot fa pensar que donaran el mateix resultat.
En la sentència feta pública avui, el punt en què hi hahagut més desacord entre els jutges de la Gran Sala ha estat el de la indemnització que Espanya haurà d'abonar a Del Río. La resolució del juliol del 2012 –que ara es tornava a discutir per un recurspresentat pel govern espanyol– la fixava en 30.000 euros per danys morals i 1.500 euros de costes judicials. I deu dels magistrats de la Gran Sala hi han donat suport i els set restants, no.
Eltribunal europeu conclou que, des que se li va aplicar la doctrina Parot, fa més de 5 anys, Del Río "ha estat objecte d'una privació de llibertat irregular", ja que havia de sortir en llibertat el 2008 i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA DOCTRINA PAROT
  • Doctrina parot
  • DOCTRINA PAROT
  • Doctrina Parot Filosofía
  • La Doctrina Parot
  • Doctrina Parot
  • Doctrina parot
  • Doctrina parot

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS