Don quijote.

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (425 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 10 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
La edat Mitjana.
Al segles que avarca la edat mitjana, va del segle 5 (v)al 15(xv). Comença amb la coronització romana( l’imperi roma), i acaba donant pasa un renaixement de les diferents cultures europees.
Es una època de canvis, amb la que la diferencia social es molt gran, tenim gent del poble amb pocs recursos arrelada a la terra, que no tenoticia del que passa als pobles o a les ciutats veïnes, sense estudis .I per a altre part, molt rica i molt poderosa, on estan els reis els caballers, i els terratinents, el poderosos que tenen el diners,que ames a mes no volen que la gent del pobla sapigue resni del seu poble ni dels pobles veïns.
• Can gregorià, el va inventar Papa gregriorar, era el contrari del que fa el poble, si no que neixde el renaixement dels rics, com ara els monjos, però no tots. Es crea en la part alta, i a les grans averies i els impulsos eran els abats, que eren els que portaven el poder i el moviment de averia.Els avats eren els que portaven el poder i el moviment de l’avadia .Era important perquè eren centres culturals, de fet elsunics centres culturals de l’epoca.Ames tenien les copisteries, eren aulesamb gent copian, fen fotocopies a ma, copiaven llibres o partitures.Gracies això podien traslladar el cant d’una avadia a una altre d’un altre país.Com acentre culturals, numes ensenyaven als propismonjos, i als fills de la gran noblesa, que normalment vivien en castells i la majoria del temps nomes es dedicaven a la guerra.
• Cant dels trobadors, es un cant perquè la gent entenes una historia,o en forma de protesta .
A meitat dela edad mitjana el segle 12, comensa a sortir un nou concepte, la ciutat.I es diferenciara del poble perquè normalment neixen al costat d’una gran avadia, o d’uncastell. En canvi els pobles neixen on hi ha cultiu, terra. Creara un altre tipus de manera de viure. Amb l’aparicio del comers i simultaniament apareix la burgesia. I es aquest burgesia es la que...
tracking img