drogas

Páginas: 9 (2052 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2013
LES DROGUES.




















Nuur Attia,
Sergio Martinez
Jaume Ruiz
Julio Lujan
Alberto Muñoz.
Cristian Garcés.
INDEX


1. Tabac
Què és ?
Conseqüencies
2. Alchol
Què és ?
Conseqüencies.
3. Cannabis
Què és ?
Conseqüencies














TABAC
"L'addicció als productes derivats del tabac és la més estesa. La seua acceptació culturalconsidera al seu consum en primer lloc com una font de plaer i en segon com un simple vici o mal costum. S'ha determinat que els cigarrets i altres productes de tabac, com ara cigarros purs, tabac per a pipa o rapé (en pols) , són addictius i que la nicotina és la droga del tabac causant d'addicció. A més, se sap que el tabaquisme és un important causal d'accidents cardíacs i cerebrovasculars, i ocupa elsprimers llocs entre els factors que provoquen càncer. La nicotina provoca una de les addiccions més potents, desenrotllant en el fumador un conjunt de signes i símptomes denominat síndrome nicotínica. A major quantitat de signes o símptomes presents, major percentatge de possibilitats d'estar enfront d'un addicte nicotinómano"

"Alt consum diari de cigarrets (15 o més per dia) .”
"Síndromenicotínica: signes i símptomes d'addicció a la nicotina"
"Fumar cigarrets amb alta proporció de nicotina, insatisfacció o augment del consum al canviar a "suaves" o "ligths"
"Inhalació profunda del fum."

"Fumar des de les primeres hores del dia, o fins al moment previ al son"

"Patir compulsió tabáquica: no suportar unes poques hores sense fumar; interrompre altres tasques o entretenimentsper a fumar o comprar cigarrets."

La nicotina és un alcaloide extremadament addictiu, que actua com a estimulant i sedant del sistema nerviós central.
Açò estimula el sistema nerviós central i algunes glàndules endocrines, la qual cosa causa l'alliberament sobtat de glucosa. L'estímul va seguit de depressió i fatiga, situació que porta al toxicòman a buscar més nicotina. La nicotina s'absorbixamb facilitat del fum del tabac en els pulmons i no importa si este fum procedix de cigarrets o de purs.
També s'absorbix fàcilment quan es mastega el tabac. Amb l'ús regular, s'acumulen concentracions de nicotina en el cos durant el dia, que persistixen durant la nit. Per tant, les persones que fumen cigarrets diàriament estan exposades a l'efecte de la nicotina 24 hores al dia. La nicotinaabsorbida al fumar cigarrets o purs tarda només segons a arribar al cervell, però té un efecte directe en el cos fins per 30 minuts.
"Els estudis han mostrat que la tensió nerviosa i l'ansietat afecten la tolerància a la nicotina i la dependència d'ella. L'hormona produïda per la tensió nerviosa o corticosterona reduïx els efectes de la nicotina, fent necessari consumir majors quantitats per aaconseguir el mateix efecte. Açò augmenta la tolerància i porta a una major dependència. S'ha demostrat científicament que la tensió pot ser la causa directa d'una recaiguda a l'autoadministració de nicotina després d'un període d'abstinència. Esta addicció produïx símptomes d'abstinència quan una persona tracta de deixar de fumar. Alguns reports indiquen que quan es priva de cigarrets durant 24 hores afumadors habituals, augmenta el seu enuig i hostilitat, arribant a agressions físiques o psíquiques, i disminuïx l'aptitud de cooperació social. Les persones que patixen d'abstinència també necessiten més temps per a recobrar el seu equilibri emocional després de la tensió nerviosa."
Els fumadors s'exposen a patir aterosclerosis, emfisema, patologies broncopulmonars, càncer en boca i en lesdiverses porcions del sistema respiratori, com així també diferents manifestacions de malaltia coronària. La taxa de mort sobtada és entre 2 i 4 vegades més elevada que en els no fumadors. També tenen major risc de desenrotllar infart de miocardi i angina inestable. Els riscos de patir malaltia vascular cerebral i perifèrica són potenciats. A més, el tabaquisme va ser reconegut com el principal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS