Ecodiseño de una bicicleta

Páginas: 8 (1943 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2011
ECODISSENY BICICLETA DE BAMBÚ

Membres: - Ricard Claret - Pere Casanova - Pau Cors - Ramiro Saito Castro - Sergi Farell - Marc Cejalvo

EcoDisseny - Bicicleta de bambú Ecodisseny Bicicleta ibilitat Grup 1.3 de Tecnologia Medioambiental i Sosten

1) i 4): Mirar els materials de referència i indentificar els materials utilitzats habitualment a cada component del producte: Els materials quehem trobat més adients i ecològicament sostenibles per poder construir la nostre bicicleta són: ● El Bambú -> (estructura de la bicicleta): - Ja que és un material totalment natural i eficient s’està investigant i de fet ja hi habicicletes comercials fetes de bambú. Aquest material és ideal per a una bicicleta, té una resistència igual que el ferro, i la seva flexiblitat natural s’adaptaperfectament a les irregularitats del camí. A part recordem que el bambú n’hi ha i el seu procés d’eleboració no es contaminant, aixó si sense fer-ne un ús excesiu. Càñamo -> (juntes de la bicicleta): - Tot i tenir grans qualitats el bambú, per les parts petites és millor fer-les amb Cañamoja que s’adapten més i són més fáciles de muntar per els complements de petita estatura de la nostre bicicleta.Pintura ( feta a base de soja) -> (decoració bicicleta): ● Per donar-li un toc més modern a la nostre bicicleta poden afegir-li una capa de pintura feta a base de soja sense contaminar el nostre contorn.

Ecodisseny Bicicleta ● ibilitat

Alumini -> (part mecànica de la bicicleta): Per la part mecànica no es pot fer de cap altre manera que no sigui d’una metall, per tant per fer una bicicleta elmés ecològicament possible serà buscant un material que contamini molt poc. En aquest cas hem trobat l’alumini, ja que el seu procés no podem dir que és totalment net, però és un dels materials Grup 1.3 de Tecnologia Medioambiental i Sosten

menys contaminants que tenim, i a part és un material que pesa poc i estèticament ideal. La seu cost no és el millor de tots els materials, per fer un món méssostenible hem d’invertir més diners. ● Espuma feta de elements naturals -> (Seient de la bicicleta): Pel que fa el seient de la bicicleta podem fer l’estructura en bambú, però per guanyar en qualitat podem afegir una fina capa de goma.espuma el·laborada amb elements naturals, per tal de poder fer servir la bicicleta sense que ens fem mal a les parts vitals.

● Pneumàtics -> (pneumàtics de labicicleta) Igual que la part mecànica encara no s’ha trobat cap material que pugi substituir el cautxú dels pneumàtics, i s’ha de remarcar que és el material més contaminant d’aquesta bicicleta, però lògicament s’han de tenir pneumàtic per tal de poder anar amb bicicleta, per tant no ens queda altre remei que comprar pneumàtics de cautxú.

2) Principals fabricants del producte a estudiar: Elproducto a estudiar es un tipo de bicicleta ecológica llamada “Bambucicleta”. Esta está formada por materiales ecológicos y a su vez resistentes. Para su correcta fabricación se necesitarían fabricantes cuyos procesos de realización del producto respetasen el medio ambiente y la sede de estos estuvieran situada cerca del proceso de obtención de la materia prima para reducir costes. La venta delproducto se realizaría en el mismo continente y cerca de las fábricas por el mismo motivo. Por lo tanto, se necesitaría un fabricante para cada pieza de la bicicleta que estuviera formada por el mismo material. 3) Descripció de les parts del producte a estudiar. Neumáticos: Los neumáticos son la parte de la rueda que entra en contacto con el asfalto, formada por una cubierta protectora y una cámarainflable. Sillín: Parte de la bicicleta cuya función es el confort al pedalear sentado. Pedales: Parte de la bicicleta utilizada para pedalear y hacer mover de ese modo la cadena, permitiendo así avanzar al usuario. Cambio: Parte de la bicicleta formada por circunferencias dentelladas de distintos radios por donde pasa la cadena, pudiendo de ese modo aumentar o disminuir la frecuencia del pedaleo....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ecodiseño
  • Ecodiseño
  • Ecodiseño
  • ECODISEÑO
  • ecodiseno
  • Ecodiseño
  • Ecodiseño
  • Ecodiseño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS