economia

Páginas: 15 (3526 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013



Activitats tema 5


Favian Candebat
David Luna
Antonio Escobedo
Jordi Lasaosa
Vladimir Payero

Professor: D. Jesús Vidal








QÜESTIONS

1.Explica quins són els objectius del departament de Recursos Humans.
Fer sentir motivats als treballadors de l’empresa per a dur la seva tasca de feina amb una bona actitud que farà al treballador més productiu per l’empresa.Fer correctament els diversos tràmits lligats a la gestió del personal.
Garantir l’existència d’un sistema d’informació clar que permeti que les instruccions arribin correctament, i amb el mínin cost, a les persones que les han d’executar i que, en contrapartida, es disposi d’informació sobre els resultats a fi que la tasca del seu control sigui efectiva.

2.Segons la teoria de Maslow, quina ésla gradació de necessitats que les persones necessiten satisfer?

Segons la teoria de Maslow la gradació de necessitats que necessiten satisfer van des de les necessitats bàsiques per sobreviure fins a les necessitats que fan que un mateix es senti satisfet amb un mateix.
Aquesta és la gradació:

Autorealització



Estima



Necessitats socialsSeguretat



Necessitats bàsiques





3.Entre els factors citats en la unitat que influeixen en la motivació, ordena de major a menor preferència els quatre que et sembli més importants.
L’adaptació de la tasca als interessos de qui la fa.
La retribució econòmica present i la futura
El reconeixement per part de la Direcció del mèrit de la tasca ben feta.La varietat de les tasques.


4.Descriu quines són les feines bàsiques que constitueixen la gestió de personal.
Planificació
Organització
Gestió
Control


5.Explica quines qüestions cal tenir en compte per a una correcta organització dels recursos humans.
Fer una valoració del lloc i retribució, consisteix en analitzar els llocs de treball segons la seva importància, responsabilitat il’esforç exigit etc... per a determinar el nivell salarials de cadascun. Per exemple: Elaborar un sistema d’incentius i primes.
Desenvolupar els objectius del recursos humans, consisteix en estimular als treballadors cada vegada més i millor. Per exemple: Motivar el treballador a partir d’una paga extra o augment del salari.


6.Quines són les fases del procés de captació i selecció depersonal?
Fases:
Analitzar les característiques del lloc de treball.
Determinar les característiques de la persona que ha d’ocupar aquest lloc de treball.


7.Esmenta quines són les proves més habituals en un procés de selecció de personal, la seva finalitat i l’ordre en què s’apliquen.

Les més habituals són les següents però també l’empresa pot fer-te proves de situacions i també provesgrafològiques.

1. Proves o Tests psicotècniques, la seva finalitat és mesurar la diferencia entre persones pel que fa a un tret determinat. Com la personalitat, intel·ligència i aptituds dels candidats.

2. Proves professionals, la seva finalitat és determinar les capacitats professionals del candidat: coneixements, habilitats etc...


3. Entrevistes, la seva finalitat és aclarir i aprofundir enaspectes que s’han posat en relleu al llarg de les proves anteriors.

8.Una agència de turisme vol contractar una nova empleada. Explica mitjançant exemples quins són els diferents aspectes que hauria de considerar des del punt de vista de la gestió per competències.
Exemples:

Ha de ser una persona que sigui llicenciat en turisme amb coneixements de informàtics i llengües estrangeres coml'anglès molt important, alemany i rus que el turista rus està molt intensificat en aquests moments.

Aquesta persona té que ser molt flexible a l’hora de innovar i no és obligatori que tanga una gran experiència no més con ser polivalent i tenir una bona expressió oral en les llengües exigides per aquesta tasca ens val; important ha der ser una persona molt responsable perquè la nostra empresa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS