Economia

Páginas: 2 (482 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2014
Tema 3 Els agents econòmics
3.1 Els agents econòmics Els agents econòmics són els responsables de les activitats econòmiques duna societat:Consum, Producció i Distribució.
Aquests agents econòmicses divideixen en 3 grups:
-Els consumidors: Són famílies o economies domestiques les quals decideixen quin bens i serveis volen consumir per cobrir de la millor manera possible les sevesnecessitats.-Les empreses: Les empreses encarregades de Produir i Distribuir els bens i serveis.-El Sector Públic:Format per les distintes administracions publiques que sencarreguen daconseguir el màxim ben estarpel conjunt de la societat.
3.1.1 Els consumidorsSón les denominades economies domestiques i desenvolupen 2 funcions:-Consumir bens i serveis:Aquesta funció depèn de 2 variables: -Les preferències(gustos) -Nivell dingressos (duros)
-Aportar recursos productiusàTreball - feina, Capital - diners,Terra - Collides
Totes les economies domestiques són consumidors però segons participin en el procésproductiu és classifiquen en 4 categories:-Empresaris:Organitzen i coordinen lactivitat productiva.-Treballadors:Són aquells que porten treball a canvi dun salari.-Rendistes:Aporten terres o capitala canvi duna renda o interesos. -Consumidors estrictesàSon els estudiants, jubilats...
3.1.3 El Sector Públic
Esta format per ladministració central, comunitats autònomes, entitats locals(ajuntaments..), empreses públiques i definició social.Te com a funció principal aconseguir el màxim ben estar per els seus ciutadans, per aconseguir-ho desenvolupa les següents funcions:-Establir marcjuricoinstitucional-Proporciona bens i serveis públics en la societat.-Redistribuir la renda a través del cobrament dimpostos de succidis i transferències.-Ser el responsable de la política econòmica.
Perregular i garantir el funcionament del sistema, el sector públic utilitza:
-Impostos: Son quantitats cobrades a les famílies i les empreses.-Despesa Pública: Es la compra de bens i serveis, pagament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS