economia

Páginas: 2 (422 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014



1. PAISOS AMB ECONOMÍA CENTRALITZADA:
China , Corea RPD , Cuba ,Mongòlia , Viet Nam , generalment les economies planificades son estats desarrollistes y keynesians ( Argentina , Àustria, Francia , Alemanya ) contra països neoliberals ( Chile , Estats Units , Japó)
En 2007 soles existien 3 economies planificades en tot el món : Cuba, Coréia del Norte e Mianmar, en els últims anysChina a pasat de tindre economia planificada a la de mercat.

Contracció de les economíes ex socialistes despues de 1989:


2. LA ECONOMÍA AL SISTEMA CUBÀ EN L’ACTUALITAT:
En dies recents es vandonar a conèixer noves xifres oficials sobre l'evolució socioeconòmica de Cuba durant 2013, amb la publicació digital de Panorama Econòmic i Social Cuba 2013 per la ONEI. Aquesta informació permetperfilar millor el desenvolupament econòmic i social del país l'any passat, el que pot completar-se amb algunes valoracions del que ha passat durant els primers mesos de 2014.
CARACTERÍSTIQUES :

Elsistema econòmic de Cuba és el socialisme que té per filosofia el bé comú, la igualtat social, política i econòmica. Algunes de les seves característiques són:

· Poder ser interpretat i posat enpràctica per qualsevol individu en la nostra societat.

· Permetre que les accions individuals repercuteixin en el benefici col·lectiu.

· El Capital ha de ser social (Marx), per raó de la sevautilitat, com també els mitjans de producció, respectant per suposat la necessitat dels individus de ser reconeguts pels seus èxits.

· És d'extrema importància, que totes les branques de les ciènciesaportant coneixements per a la construcció d'aquest sistema.

· Crear i generar nous models de mitjans de producció, davant la necessitat imminent d'evolució i creixement de la nostra humanitat.· Ha de permetre relacionar-nos amb qualsevol altre model diferent al socialista, en cas contrari, només estaríem creant una illa enmig d'un oceà.

· Permetre a la societat accedir, gestionar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS