Economia

Páginas: 8 (1962 palabras) Publicado: 25 de abril de 2015
Economia: Ve de “oikos” que vol dir casa i “nomos” que vols dir govern, lo que vindria sen el govern de la casa.
Activitats econòmiques: Conjunt d’activitats humanes adreçades a satisfer les seves necessitats. Tracta de produir bens i prestar serveis.
Producció: Combinació de recursos naturals, tècnica i treball a fi d’obtenir béns o serveis per consumir.
Béns de consum o finals: Satisfandirectament la necessitat del consumidor (roba, mobles, sabates,...).
Béns de producció o intermedis: Màquines, eines, etc. que es fan servir per produir béns de consum.
La producció de serveis: Per exemple la sanitat, el transport públic, informació, etc. Comporten la organització dels hospitals, xarxes de transport i cadenes de televisió.
Comercialització: Són la distribució i la venda de serveis.Inclou las fases de emmagatzematge, transport i venda, necessàries per acostar els béns i serveis a les persones. En les economies complexes el procés es fa en dues etapes:
Venda a l’engròs: Majoristes, compren una gran quantitat de productes i la venen a altres comerciants o empreses, que venen el producte al consumidor.
Venda al detall: Minoristes, compren poca quantitat de productes alsmajoristes i les venen al públic a les botigues.
Consum: Es la fase final, en que es compren els béns i els productes per satisfer alguna necessitat. Es pot consumir el bé o utilitzar el servei. Els béns poden ser:
NO duradors: Són aquells que es consumeixen amb un o uns quants usos (aliments, aigua, etc.).
Duradors: Aquells que es poden utilitzar en un període de temps llarg (cotxes, mobles,electrodomèstics, etc.)
Un bé es una cosa material que incrementa la seva utilitat directament i un servei no es una cosa material, no pot ser tocat i el seu us es indirecte.
Sectors econòmics:
Primari: Són les activitats agràries (agricultura, ramaderia i pesca)
Secundari: Engloba la mineria, l’energia, la industria i la construcció i distribució de productes fets a partir dels obtinguts al sectorprimari.
Terciari: Són les activitats dels serveis. El transport i la venda dels productes obtinguts en els sectors primari i secundari.

Factors de producció:
Recursos naturals: Tot allò que s’extrau de la natura (petroli, aigua, minerals, fusta...) i s’utilitza per fer uns nous béns. Font més important per produir béns o productes de consum.
Treball: Qualsevol activitat humana que serveix perproduir béns o subministrar serveis útils a persones. A la nostre societat hi ha dos tipus de treball.
Treball per compte d’altri: Treballar per una empresa o Administració, es el més habitual.
Treball autònom: Es quan un treballa per un mateix, no depèn de ningú. Pagès, artesà, etc.
Capital: Recursos que s’utilitzen per produir altres béns o serveis. Pot ser de tres tipus:
Físic: Terreny, edificis,instal·lacions, equipaments, maquinària i les primeres matèries necessàries per produir aquests béns o serveis.
Humà: Tot el que fa referència a la formació professional de la plantilla d’una empresa, treballadors i empresaris.
Financer: Els diners necessaris per iniciar el procés de producció, es guarden a la caixa o en comptes bancaris i els actius financers (accions, bons, etc.).
En la mevaopinió els 3 factors són molt importants, ja que sense un d’ells, els altres dos no es podrien dur a terme. En el cas que no hi hagués capital, s’aconseguirien menys recursos amb els que treballar i es tindrien menys treballadors perquè no podries pagar gaires. En el cas que faltes els recursos no serviria de re tenir mà d’obra i capital perquè no es tindria ninguna matèria amb la que treballar. Ifinalment en el cas que no hi hagués treballadors no serviria de res tenir recursos perquè no hi hauria ningú que treballés amb ells i produís altres béns. Encara que des del meu punt de vista el factor més prescindible seria el capital, perquè neix del treball i els recursos, un pot iniciar un negoci amb poc capital i poc a poc, si el negoci va be, el capital anirà incrementant.
L’evolució de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS