Educacion fisica

Páginas: 2 (423 palabras) Publicado: 19 de julio de 2013
Convencions gràfiques:
Les abreviacions

Les abreviacaions són la representació gràfica de mots o sintagmes mitjançant una o algunes de les seves lletres. N´hi ha de tres clases: les abreviaturesles sigles i els símbols.
Amb el temps han anat variant els tipus d´abreviacions; actualment n´hi ha una gran quantitat, sobretot de sigles, que són molt utilitzades per denominar organismos,partits polítics, publicacions, etc., i també de símbols.
CiU (Convergència i Unió) rebutja la pujada de l´IRPF (impost sobre la renda de les persones físiques)
C/ Séquia, 11, 2ª planta Tel. 93 872 09 87S´arribarà fins a un màxim del 7,16 TAE (taxa anual equivalent).
La UdG (Universitat de Girona) anima els seus professors a ser optimistas per afrontar el repte de l´harmonització europea.
Lesabreviacions són molt importants a l´hora de comunicar-nos. Els diferents sectors especialitzats solen tenir-ne de pròpies, de manera que, fins i tot, se´n publiquen diccionaris en diverses llengües. Amés, s´han escrit molts articles i llibes que en parlen i les clasifiquen.
En l´elaboració d´un escrit és imprescindible trovar el punt d´equilibri entre la simplificació que representen lesabreviacions i la comprensió del text. Per tal d´aconseguir-ho, convé tenir en compte aquestes recomanacions:
1. En un text sense limitacions d´espai, l´ús de les abreciacions s´ha de mesurar molt. Nocal utilizar-ne si ocupen el mateis espai que el mot o el sintagma sencer, o gairabé: febr.. (febrer)
2. A vegades, el destinatari del text comparteix els coneixements de qui el redacta i, per tant,pot desxifrar fàcilment les abreviacions; en altres casos, però, en pot desconèixer el significat. Per això és aconsellable que, encara que una expressió es pugui abreujar de més d´una manera, s´emprila forma més general i coneguda.
Per exemple, la sigla CAC pot tenir més d´un significat segons l´àmbit en que s´utilitzi: Consell Audiovisual de Catalunya o Centre d´Autoaprenentatge de Català....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Educación Física y la Actividad Física
  • Educacion fisica
  • Educación Física
  • Educacion Fisica
  • Educacion Fisica
  • Educacion Fisica
  • Educacion fisica
  • Educacion fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS