Educacion Infantil

Páginas: 9 (2099 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
Introducció
El treball que es presenta a continuació, explica detalladament el funcionament d’una granja escola, i com aquesta realitza els diferents tallers dirigits per infants. També parlarem sobre els monitors i els diferents treballadors que efectuen la seva feina dins de la granja escola.
També es mostra els diferents tipus de tallers que hi podem trobar i com es duen a termedetalladament amb els infants participants.

Funcionament d’una granja escola
Una granja escola és un establiment on hi ha horts i animals domèstics, l’objectiu principal de la qual és ensenyar, de manera pràctica, als nens i nenes com es viu en el medi rural.
A les granges escola s’hi pot estar un dia o un període d’entre dos i cinc dies. Quan s’hi està només un dia, l’organització de les granges escolaés pràcticament igual que la d’una excursió escolar i, quan la durada és més gran, s’assembla a la de unes colònies.
Hi ha granges escola privades i públiques i a la majoria acullen nens i nenes de 3 anys en endavant. El mercat de les granges escola es pot repartir en quatre segments: 
• Grups d'escolars.
• Particulars. 
• Associacions. 
• Institucions públiques (ajuntaments principalment). La metodologia que s’acostuma a utilitzar és bàsicament pràctica i molt semblant a la que es fa servir en una excursió o unes colònies. Tanmateix, un element diferencial de les granges escola és que les activitats estan pensades perquè els nens i les nenes que normalment viuen en un medi urbà coneguin com és la vida al camp.
Així, les activitats bàsiques que es duen a terme intenten fer-loscomprendre com és la feina en el món de l’agricultura i la ramaderia a través de l’observació, la vivència i l’experimentació.
Algunes d’aquestes activitats que s’acostumen a proposar són:
* La cura dels animals: la cria d’animals mamífers i ovípars i la seva alimentació.
* La cura de l’hort: el cicle de les hortalisses, les tècniques de reproducció de les plantes i els fertilitzants i elsadobs.
* Transformacions senzilles dels productes primaris: per exemple, obtenir formatge o iogurts de la llet o pa de la farina.
* Tallers: de jocs, de plàstic, de perfums o d’expressió entre d’altres.

Monitor dels tallers a les granges escola, feines i funcions:

El monitor és el responsable d'un grup, el que té per funció educar als nens i canalitzar les relacions que s'estableixenentre ells. A més s'encarrega de tots els aspectes relacionats amb l'activitat a dur a terme. El monitor potencia les relacions de grup.
És un treballador amb funció dinamitzadora: aporta els seus coneixements, aplica els seus mètodes que ajuden al desenvolupament individual i grupal.
Abans de res el monitor ha de conèixer la seva realitat i la realitat del grup. Conèixer-se a si mateix: lesseves motivacions, per què fa les coses, els objectius que tracta d'aconseguir, els avantatges socials o psicològiques que obtenen, si se sent recolzat, si creu en el que fa. Ha d'intentar conèixer al grup: edat, entorn psicosocial, família, amics, les seves motivacions, necessitats, influències externes, problemes, expectatives,demandes…

Coneixent aquests i altres factors, l'animador promou laidentificació dels membres del grup a través del coneixement personal i de la comunicació. La dinàmica de grups ofereix diferents tècniques per afavorir aquesta feina; només cal saber seleccionar-les i aplicar-les en funció de les característiques del grup.
Pedagogia i tècnica del monitor de lleure:

1. Motivació: el monitor ha de ser el primer a tenir ganes de dur a terme qualsevol activitat,és per necessari que sigui ell/ella qui porti la iniciativa en les activitats a realitzar, animant així a la resta de participants a l'hora de col·laborar i participar activament.

2. Confiança: el monitor ha de tenir la confiança suficient en si mateix per saber que qualsevol activitat que faci amb els participants serà acceptada positivament per part dels altres. També haver de tenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educación Infantil
  • Educacion Infantil
  • Educación Infantil
  • La educacion infantil
  • educación infantil
  • Educación Infantil
  • Educacion Infantil
  • Educacion Infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS