Educación En Valores

Páginas: 9 (2115 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2012
ASSAIG DE PROJECTES
Els aspectes competencials dins la realització de projectes educatius a l’àrea d’educació física.
Aquest treball fa esment a l’aplicació de les competències dins els projectes de l’educació física. És a dir, pretenc redactar una opinió contrastada amb diferents articles on es parla de la importància de l’educació a través de les competències bàsiques. L’assaig es basarà enfer un esbós del treball a partir d’aquest aspecte en els projectes.
El motiu per el qual he escollit aquest àmbit, és pel fet que trobo que és un tema del que tothom parla, però que ben pocs tenen present a l’hora de realitzar les programacions o els projectes. Tanmateix, és un tema essencial en el meu treball de final de grau i em sembla interessant elaborar l’assaig sobre aquest tema. Defet, a l’escola de pràctiques on estic ara el mestre treballa a partir de competències i realitzar aquest assaig pot ser un bon recurs per entendre com fer-ho i aplicar-ho a l’estada de pràctiques.
Els objectius que m’he plantejat en aquest assaig són varis. El primer, és reflexionar sobre el treball per competències; que aporta, com s’ha d’aplicar, quines característiques té. El segon objectiu, fareferència a l’aplicació d’aquest treball en un projecte educatiu. Aquest assaig, estarà visualitzat des de l’àmbit de l’educació física, així com també contarà amb referències i opinions de diferents autors que han escrit sobre el tema.
L’assaig esdevindrà un escrit on es recollirà una reflexió personal contextualitzada a partir de l’opinió de diferents autors sobre l’aprenentatge a través deles competències dins els projectes d’educació física. L’opinió dels diversos professionals esmentats en aquest article, són compartides amb les meves en menor o major part. A cada Argument de l’autor hi va lligada una reflexió personal per tal de contrastar les opinions.
Al llarg de la carrera, sempre ens han parlat de la importància de les competències en l’aprenentatge dels infants, i queaquestes són el nou eix vertebrador de l’educació. Però moltes vegades, aquesta importància es veu solapada per un munt d’objectius i continguts, que poc tenen a veure amb l’ensenyament competencial. Per aquest motiu he escollit aquest àmbit que està inclòs dins els projectes, el treball a partir del les competències.

Penso que les competències bàsiques marquen com ha d’anar orientada l’educacióper tal de satisfer el que demana la societat actual, es defineixen com a “ un tipus de fites que cal exigir a l’acció de l’educació, una nova perspectiva dels aprenentatges que respon perfectament a les demandes socials actuals” (Jesús Garcia López 2009, p.57). Les competències engloben tot, els coneixements, les actituds i els valors i les habilitats transversals. Un altre punt de vista és el deBlàzquez (2009,p. 212) que les defineix com la “capacitat d’utilitzar els coneixements i les habilitats de manera transversal i interactiva, en contextos i situacions que requereixen la intervenció de coneixements vinculats a diferents sabers.” Segons aquesta definició, les competències no eliminen els continguts procedimentals, conceptuals o actitudinals, sinóque s’hi suma per aconseguir una millor eficàcia en l’alumnat a l’hora aplicar en situacions concretes el que s’ha après, tal i com defensen Gemma Boluda i Cati Lecumberri (2012).
El paper del docent quan es treballa a partir de les competències també ha de canviar. Ara el rol del docent no és el que era abans, ara el mestre és un guia i els infants són els protagonistes del procés d’aprenentatge.G. Boluda o C. Lecumberri (mestres de la UVIC), estableixen que el rol del mestre ha canviat, ara el docent ha de conectar-se amb l’alumnat a nivell afectiu i emocional, cal educar en base a actituds i valors i motivar per l’aprendre a aprendre. El mestre ara ha d’entendre que és un guia en el procés d’aprenentatge dels infants, i com a tal els ha d’ajudar a través de les competències, a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educación Y Valores
  • Los valores en la educación
  • Valores En La Educación
  • La Educacion En Valores
  • Una Educacion En Valores.
  • La Educacion En Valores
  • Educación y valores
  • La educación y sus valores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS