educadora

Páginas: 5 (1070 palabras) Publicado: 7 de junio de 2013
Ètica: L'ètica estableix els criteris per jutjar si una acció és bona o dolenta i per jutjar els motius i les conseqüències d'un acte. La finalitat de l'ètica fa doncs d'ella mateixa una activitat pràctica. No es tracta de guanyar-se un saber per a ell mateix, sinó d'actuar amb la consciència d'una acció social responsable. L'ètica està incrustada en l'obstinació humana, en les activitats delsprofessionals i en els àmbits laborals i relacionals, els aspectes ètics eren considerats una qüestió personal de la consciència individual del professional.
En canvi la deontologia és, un conjunt de normes concretes per orientar la bona praxi professional, fent així que es reflexioni sobre allò que s'ha de fer i que és just fer.

Educació permanent: Doncs que la educació permanent estàcentrada en la necessitat d’una formació contínua i en el desenvolupament de noves actituds culturals, concordes amb els canvis que es produeixen en la societat.

Educació popular, te com a pretensió democratitzar la cultura i fer-la accessible a tots els sectors de població i, especialment, a aquells més desfavorits. Aquesta vol compensar la falta d’escoles, i facilitat l’accés, com també superar laformació intel·lectual oferta per l’escola.

La formació continua és no tant sols de reciclatge formatiu, sinó també de una reconversió formativa, per a poder dur a terme diferents tipus de treballs al llarg de la seva vida laboral.

Societat de la informació i del coneixement, avui en dia els mitjans de comunicació (internet, movil, etc) ens permet estar en contacte un amb els altres, fentaixí que el nostre món vagi a una velocitat increible, però per això, n'és necessari que tots i poguem accedir per així no excloure'ls de la societat.

Aprendre a aprendre, els adults d'avui en dia saben que no ens podem fitzar metes formatives finals, per que abans o després, apareixen noves metes formatives que haurem d'afrontar, i per aquest motiu, apareix la necessitat de que les personesaprenguin a aprendre.

Aprenentatge formal. És aquell que es desenvolupa en les institucions educatives, emparades per els sistemes educatiu dels diferents països, que tenen per objecte qualificar als participants i dotarlos de reconeixement acadèmic o professional.

Aprenentatge no formal, pot produir-se de manera paral·lela a l'anterior, o bé al marge d'ell. El seu objecte és potenciar eldesenvolupament personal i social de les persones, a través de la participació activa en el que anomenem societat en la que es desenvolupa.

Aprenentatge informal. Procès d'adquisició de valors, idees i elements culturals al marge de la pròpia voluntat.

Agente formador:
Desde hace tiempo se ha entendido mayoritariamente que no era necesaria una preparación y una formación previa  yespecífica para realizar un trabajo educativo con personas adultas. De esta forma, la formación profesional previa, la experiencia acumulada o la predisposición manifestada suponen capaz a cualquier persona para desempeñar funciones de educador de personas adultas sin muchos requisitos adicionales.
Son todos aquella personas que intervienen en el proceso educativo, diferenciando a aquellos agentes quelideran dicho proceso y a los agentes que participan en él. Procesos formativos dirigidos a los agentes que ejercen la responsabilidad de formar a su vez a otras personas.
A continuación a modo indicativo, sin pretender ser exhaustivos, establecemos una relación de tipologías de agentes y niveles de intervención sobre la población adulta:
Facilitadores, alfabetizadores y maestros de educaciónbásica. Suelen incidir sobre los procesos de educación formal desde la alfabetización, hasta los niveles de educación básica de cada Sistema Educativo.
Profesores especialistas de las distintas áreas de conocimiento científico-técnico, que actúan sobre colectivos demandantes de educación básica y también de educación secundaria, educación a distancia, preparación para el acceso a niveles...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educar es educarse
  • Educador, Educando
  • El educador y el educando
  • EDUCADORES Y EDUCANDO
  • Educador
  • Educando Al Educador
  • Educar educándose
  • Educo O Me Educan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS