ejercicios historia de España

Páginas: 3 (625 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
1. pag. 245 Sintetitza
A) En què va consistir l’anomenada transició demogràfica? Quan es va fer a Espanya i amb quines particularitats? La transició demogràfica és un procés (comú a tots els païsosindustrialitzats) que va tenir lloc a les darreres dècades del segle XIX i que mostra una davallada tan en la taxa de mortalitat com en la de natalitat després. Així, es produeix un creixementesperonat tant per una radical davallada en la mortalitat infantil com un augment de l’esperansa mitjana de vida. La reducció de la natalitat, que només es generalitza cap a la segona meitat dl segle XX posaa Espanya en l’estela europea.
B) Quins importants moviments migratoris es van produir a l’Espanya de l’inici del segle XX? Explica’n les causes i els lloc d’origen i de destinació dels emigrants. Apartir de la década de 1880 s’inicia una important migració d’ultramar (sobre tot a Amèrica Llatina) que no pararà de créixer esperonada per la falta de llocs de treball, la manca de transformacionseconòmiques i l’augment poblacional. Posteriorment s’inicien algunes migraciós interiors que redistribueixen el paronama regional i que contribueixen a l’anomenat èxode rural: camperols que deixen leszones rurals de Castella o Aragó i marxen cap a nuclis urbans com Madrid, Barcelona o Bilvao.

C) Quins problemes presentava l’agricultura espanyola durant el primer terç del segle XX? Quins n’erenels productes principals? Quins es destinaven a l’exportació? L’agricultura s’hagué d’enfrentar a una crisi agrària. Aquesta crisi suposà una crisi cerealista, el cultiu principal del camp espanyol,tal com també les lleguminoses en determinats llocs del país (aquest es el sector menys dinàmic). Aquesta crisi va anar acompanyada d’una altra, la de la viticultura, ja que degut a la plaga de lafil•loxera, es van destruir miles d’hectàrees de vinyes, un altre producte principal, al igual que l’olivera.
Els productes que s’exportaven son: vi, olivera, vinya, cítrics, fruiters i hortalisses....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia-Nueva España Y España
  • Historia De España
  • Historia de españa
  • historia de españa
  • historia de españa
  • Historia de españa
  • Historia De España
  • Historia De España

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS