El autismo

Páginas: 5 (1018 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014
La principal idea dels text és la importància de cobrir i tenir en compte les diferencies individuals dels infants ja que es una manera de promoure el bon desenvolupament integral.
Actualment, degut a la gran diversitat tant cultural com socioeconòmica i necessitats especifiques que trobem a les nostres aules el principi bàsic que han de seguir el educadors/es és el de la inclusió, ambl’objectiu de que tots els nens i nenes han de rebre les mateixes oportunitats per desenvolupar les seves habilitats i competències a la fi de donar una adequada resposta educativa.
L’escola ha d’estar preparada per incloure qualsevol nen o nena i que aquest s’integrin en ella independentment de quines en siguin les necessitats que presentin. Per tant, la tasca prioritària del docent davant d’aquestadiversitat es la de programar activitats que es pugui adaptar a la particularitats que es pugui presentar a l’aula, ja siguin emocionals cognitives, d’habilitats etc. D’aquesta manera aconseguirem que cap nen o nena es senti exclòs.
Es important tenir en compte la importància de saber treure-li profit a les situacions que se’ns presentin com a currículum ocult, sent capaços d’improvisar i sortit de laprogramació establerta a fi de cobrir una necessitat no prevista ja sigui individual o grupal.
Es tanta la importància de fomentar una visió inclusiva envers als infants que no nomes s’ha de treballar si es presenta una necessitat a l’aula, sinó que és important promoure valors com el respecte, la convivència, la tolerància etc, a traves de estratègies mitològiques, que puguin tenir presents tantfora com dins de l’aula.






2.
Ens trobem en un context educatiu on estan escolaritzats un nen (Biel) i una nena (Marta) amb necessitats educatives específiques en l’aula de P5.
D’una banda, la Marta es troba en una situació de risc d’exclusió social degut a les dificultats econòmiques que estan patint a la família, a més els pares no s’impliquen suficient a l’escola.
D’altra banda,trobem al Biel, un nen amb una baixa capacitat intel•lectual que possiblement estigui associada a un trastorn autista.
Hem de tenir present que el grup de P5 d’aquesta escola està compost per 29 alumnes i que tots són diferents, encara que els dos casos exposats anteriorment són els que requereixen una major atenció per part del professorat i altres especialistes de l’educació.
Així doncs, lesagrupacions del curs de P5 seran les següents segons el nostre criteri:
- Aula dels taurons: composta per 14 alumnes, en la qual, es troba en Biel.
- Aula dels lleons: composta per 15 alumnes, en la qual, es troba la Marta.
Hem decidit der aquestes agrupacions, és a dir, posant al Biel i a la Marta en aules diferents, per tal de facilitar un tutor/a de referència a cada família, el qual, puguidedicar més temps i implicació a cada cas i donar una atenció més individualitzada a aquestes necessitats que es presenten sense que influeixi al desenvolupament d’aquests dos nens ni al de la resta de companys y companyes de classe.
Segons el nostre criteri, basarem la tasca educativa tenint presents determinats principis així com poden ser: la inclusió, la diversitat a l’aula, lainterdependència, la coresponsabilitat, l’equitat entre els alumnes... a fi de garantir l’èxit acadèmic per a tots els infants d’aquest curs.
A partir d’aquests principis presentarem algunes propostes concretes d’actuació on els educadors i educadores promouran que tos els alumnes prenguin consciència de les diverses necessitats que es poden presentar a l’aula, així com per exemple, que el Biel pugui sortir del’aula quan es trobi nerviós, o que a la Marta l’escola li proporcioni un entrepà a l’hora del pati quan no ho ha portat de casa degut a la situació econòmica de la família.
A l’hora de planificar i portar a terme les activitats i el treball diari a l’aula s’hauran de fer algunes adaptacions per tal de promoure la participació de tots els infants en funció de les seves capacitats i que cap...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Autismo
  • Autismo
  • El autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS