El cafè de la granota Jesús Moncada

Páginas: 8 (1792 palabras) Publicado: 29 de enero de 2014
EL CAFÈ DE LA GRANOTA
Jesús Moncada
1. EL BARRIL DE SABÓ MOLL
El Florenci ha de portar una càrrega molt pesada, un barril aproximadament de 60kg i l’ha de pujar per un camí amb una inclinació bastant elevada.
Pere Camps es el seu patró, una persona molt violenta. Els parroquians se’n riuen del Florenci. Li deien “Sísif de la Ribera”.
Marieta Peris, la Gramola era la mes sabuda del poble iMiquel, la Clenxa era el propietari de la barbería.
2. LA PLAGA DE LA RIBERA
El Jeroni està casat amb l’ Elisenda i els dos estan molestos perquè van portar a un delinqüent a casa, el Valerià.
El Jeroni li diu al senyor director que ell i la seva dona havien pensat de posar al Valerià a pensió a la presó el temps que calgui.
3. ABSOLTES I SEPELI DE NICOLAU VILAPLANA
El dia de la mort deNicolau el rector va haver de marxar a Balaguer amb la seva germana, però el seu substitut va posar l’hora de l’enterrament a la mateixa hora que començava un partit.
En Cristòfol diu que l’enterrament de la Bernarda no va ser tant exitós com el del Nicolau ja que hi havia interessos econòmics.
4.PARAULES D’UN OLIVER
L'home que hi ha d'alt de l'arbre té un ensurt perquè va parlar amb la dona del'Isidre i li va dir que els arbres de l'Isidre li feien patir i no ho podia resistir més, de manera que, demà, quan anés a la botiga a comprar el recapte de la setmana, li havia de dir a l'Isidre que no s’amoïnés per res, que ell li recolliria les olives, i fins i tot li portaria a casa amb el tractor. I també li va dir que una cosa així no és fa per qualsevol però que ell s'estimava a l'Isidre de totcor. Però la dona de l'Isidre no se’n va enrecordar de dir-li i l'Isidre va aparèixer tot cabrejat i en veure a qui havia d'alt de l'arbre va quedar sobtat, i no es va creure res del que li va dir, fins i tot el volia fer caure de l'arbre perquè no es creia el que li estava explica'n.
5.INFORME PROVISIONAL SOBRE LA CORREGUDA D’ELIES
El motiu pel qual l'Elies fa aquesta gran correguda és arribara temps per dir-li a l'ordinari abans de que marxi que no cal que porti les medecines que li va encarregar.
Tothom es va fixar en la hora i en tots els detalls d’aquell esdeveniment i es va quedar gravat en la memòria del poble. L’Elies es caracteritzava per ser molt estalviador i tacany, un rasca-butxaques. Va córrer tan només per estalviar-se unes quantes monedes.
6. FUTBOL DE RIVERA
Elsaficionats de l’equip de la ribera amenaçaven a l’àrbitre de tirar-lo al riu si no guanyaven. Mentre jugaven, al principi es va desencadenar l’intent d’una revolta, ja que l’àrbitre no va anul·lar un gol que no havia entrat a porteria. Al llarg del partit els aficionats anaven vomitant insults cara l’àrbitre. Gràcies ala pluja, el caudal el camp es va inundar un pam. El més important va ser quel’equip contrari no havia estat en un lloc com aquell i gràcies això i aprofitant-se del seu desconcentrament els de la Ribera els van fer sis gols.
7. SENYORA MORT CARTA, DE MIQUEL GARRIGUES
Gairebè fara un any un omenas de ferro colat que semblava que mai s'havia de morir, va aturar-se-li el cor mentres jugava a la botifarra al café de la granota.
En Miquel fa tota questa presició perque la senyoramort el reconegui facilment.
A Maquinaza, les families que porten el mateix cognom les distingueixen per el carrer on viuen.
 El senyor Horonat va fer un dibuix, va pintar l'embarcació del Miquel Garrigues, ell no entenia que havia dibuixat exactament, a que es volia referir, així doncs, el senyor Horonat va decidir explicar-li, és aquí quan en Miquel se n'adona de que volia ser barquer delsmorts.
8. PRELUDI DE TRASPÀS
La tia Ramona se’n recorda de tot fins i tot se’n recorda dels records dels altres i gràcies això encra recorda el que va pasar amb làvia i l’avi.
 L'avi volia plantar una figuera al pati, però l'àvia no hi estava d'acord i el volia fer cambiar de pensament, però no va poder. L'avi va dir que a l'endemà plantaria la figuera, i així ho va fer. La tia Ramona recorda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El cafè de la granota
  • cafe de la granota
  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS