el cafe de la marina

Páginas: 4 (899 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014







EL CAFÈ DE LA MARINA










Laura Lao
Núria Serra
2n batxillerat C
INS PIUS FONT I QUER


A les Cançons de rem i de vela (1923) i a All i salobre (1928) Sagarrapresenta el paisatge del Cap de Creus i el del Port de la Selva i dóna, al mateix temps, la visió que té ell de l’home mariner.

Llegiu el poema La balada de Luard, el mariner, inclòs a les Cançons derem i de vela, i establiu una comparació entre el Luard del poema i el Luard d’El Cafè de la Marina. Anoteu semblances i diferències.

Després d’haver llegit el poema de La balada de Luard, elmariner i el llibre d’El Cafè de la Marina, hem pogut observar el rol que fa aquest personatge, el Luard, en els dos àmbits.

Hi ha unes clares semblances entre els dos personatges de les obres. Enprimer lloc, ens trobem amb una persona vella, en el cas del llibre té 60 anys, presenta un estatus pobre i són solters. Els dos estan molt especialitzats en els peixos, ja que són pescadors, i són moltfantasiosos. També cal esmentar que els dos personatges estan relacionats amb alguna taverna.

En el poema, Luard juga a cartes molt sovint, i sembla que té com obsessió, perquè encara que guanyimai no deixa d’apostar. Al final d’aquest, Luard acaba morint al port.

En canvi, en el llibre Luard és comprensiu amb tothom, però especialment amb Caterina, ja que sempre li dóna consells. I liagrada llegir poemes d’amor.


Quines diferències hi ha entre els personatges d’All i salobre i els d’El cafè de la Marina? Com es retrata la vida dels pescadors en l’un i l’altre?

“All i Salobre”és el retrat de la vida dels pescadors de la Costa Brava d'abans que el turisme hi arribés. Sagarra ens acosta a la vida d'un racó de la Catalunya dels anys vint, concretament la del Port de la Selva,a partir de dos personatges, Marí, una modista, i Quimet, un seminarista mancat de vocació, ambdós tan primitius com correspon a la societat rural i aïllada en què viuen. A través d'ells, del tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS