El cid

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (480 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
aEl Cid “Campeador”

Rodrigo Díaz de Vivar va néixer a l’any 1043 i va morir al 1099.
Fill del noble castellà Diego Laínez , es va criar amb l’Infant Sanç de Castella, que quan va esdevenir rei(Sanç II) el va nomenar cap de la milícia Reial.
Alfons VI, germà i successor de Sanç II, va substituir a Rodrigo per García
Ordoñez, però va facilitar el seu matrimoni amb Jimena Díaz, nobleasturiana, besnéta de Alfons V.
Rodrigo, al provocar la “ira regia” va ser desterrat. Llavors es va posar al servei del rei sarraí de Saragossa. Més tard va tornar a servir al rei Alfons VI que li concedídiversos dominis. Va operar a la zona oriental de la península fent tributaris als reis de taifes de valència i Albarrazín. Però una vegada més, al no acudir a la crida del rei, va ser desheretat detotes les seves propietats. Aleshores es va aliar al rei de València i va fer presoner al comte de Barcelona Berenguer Ramon II.
L’any 1094 va conquerir València, en plena època de domini almoràvit.El poema del Cid, considerat el primer poema èpic espanyol. Narra la vida i les gestes de Rodrigo Díaz de Vivar. Només es conserva la versió, conservada del segle XII, que va ser copiada per Per Abbatel 1307.
Consta de tres parts Titulades: El desterrament, Les noces de les filles del Cid, i L’afronta de Corpes.
Bibliografia
Diccionari Enciclopèdia
aEl Cid “Campeador”

Rodrigo Díaz deVivar va néixer a l’any 1043 i va morir al 1099.
Fill del noble castellà Diego Laínez , es va criar amb l’Infant Sanç de Castella, que quan va esdevenir rei (Sanç II) el va nomenar cap de la milíciaReial.
Alfons VI, germà i successor de Sanç II, va substituir a Rodrigo per García
Ordoñez, però va facilitar el seu matrimoni amb Jimena Díaz, noble asturiana, besnéta de Alfons V.
Rodrigo, alprovocar la “ira regia” va ser desterrat. Llavors es va posar al servei del rei sarraí de Saragossa. Més tard va tornar a servir al rei Alfons VI que li concedí diversos dominis. Va operar a la zona...
tracking img